Annonce
Aarhus

Nyt covid-19-laboratorium ligger i Aarhus: Borgere får hurtigere svar på deres test

Når det nye analysefacilitet er oppe og køre, kan borgerne forvente at få hurtigere svar på deres covid-19-prøve. Arkivfoto: Fabrizio Bensch
Et nyt covid-19-laboratorium får placering i Aarhus. Meningen er, at det skal give hurtigere svar til testede personer.
Annonce

AARHUS: Et nyt laboratorie, der skal analyse prøver for covid-19, får placering i Aarhus.

Det sker efter at regeringen og de øvrige partier i Folketinget for et par uger siden indgik en aftale om, at der i næste fase af genåbningen af Danmark skal etableres yderligere et laboratorie i Vestdenmark.

Laboratoriet får placering ved siden af de eksisterende prøvetagningsfaciliteterne på Aarhus Universitetshospital.

- Jeg er rigtig glad for, at der er mulighed for, at de nye analysefaciliteter kommer til at ligge som nabo til de planlagte fælles prøvetagningsfaciliteter for sundheds- og samfundssporet på Aarhus Universitetshospital, siger TestCenter Danmarks direktør Anne-Marie Vangsted i en pressemeddelelse.

I laboratoriet bliver det muligt at analysere 30.000 tests om dagen. Når det nye analysefacilitet står klar og kommer i gang, vil det betyde, at borgerne får hurtigere svar på deres tests, da prøven ikke skal transporteres så langt.

Annonce

Vigtigt at vi kan sætte massivt ind

Meningen med laboratoriet er også, at man skal stå stærkere i fremtiden, hvis Danmark skulle blive ramt af et lignende udbrud, og dermed være klar til at teste og analyse hurtigt:

- Det ruster os stærkere i forhold til eventuelt fremtidige udbrud i Danmark. Både i forhold til test, analyse og inddæmning af smitte, siger hun.

Overfor Ritzau understreger hun, at det er vigtigt, at Danmark har kapacitet til at sætte massivt ind, hvis der skulle blive brug for det.

Anne-Marie Vangsted vurderer, at laboratoriet kan tages i brug om 11 til 12 uger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Annonce