Annonce
AGF

Nyt elitesamarbejde skal styrke kvindefodbolden i Aarhus

AGF, Lyseng og VSK Aarhus kunne onsdag fortælle om det nye tiltag i århusiansk kvindefodbold. Her er det VSKs bestyrelsesformand Leif Gjørtz Christensen, der står med mikrofonen. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix)
AGF har indgået et samarbejde med VSK Aarhus og Lyseng, der skal skabe et nyt professionelt fundament for kvindefodbold i Aarhus, så man er i stand til at følge den eksplosive udvikling som sporten er inde i.
Annonce

FODBOLD: AGF vil i den kommende sæson være repræsenteret i begge landets bedste fodboldrækker på både herre og kvindesiden. Den århusianske Superligaklub har indgået et samarbejde med VSK Aarhus og Lyseng, der skal skabe et nyt og bedre fundament for kvindefodbolden i Aarhus.

Det fortalte de involverede parter på et pressemøde i midten af Aarhus onsdag eftermiddag.

AGFs kommunikationschef Søren Højlund Carlsen indledte seancen med at fortælle, at det var en historisk dag i dansk fodbold, og ikke mindst for de tre involverede klubber i den nye eliteoverbygning, AGF Kvindefodbold ApS.

Samarbejdet er et resultat af en række snakke og overvejelser, der har stået på gennem det seneste halvandet år. Det var VSK Aarhus, der i sin tid tog initiativ til dialogen, da de kunne se, at udviklingen både internationalt og nationalt gjorde det svært for klubben at holde trit med eliten.

- Hvis der ikke kom et samarbejde, ville vi måske kunne holde vores placering i den bedste række, men hver eneste gang, at der kom et nyt professionelt hold, så ville vi glide en plads ned i tabellen, fortalte VSK Aarhus’ bestyrelsesformand Leif Gjørtz Christensen på pressemødet.

Igennem mange år har VSK Aarhus været toneangivende på seniorplan i kvindefodbold, mens det over de seneste år er Lyseng, der har været frontløberne på talentudviklingen i ungdomsrækkerne. Med samarbejdet bliver de to styrker nu slået sammen med AGFs brand og kommercielle styrke og kan give kvindefodbolden en helt ny og bedre platform.

- For os var det helt åbenlyst at gå ind i det her projekt, fordi det giver vores unge talenter mulighed for at prøve kræfter med fodbolden på allerhøjeste niveau, mens vi kan koncentrere om at skabe endnu bedre forhold for vores bredde, sagde Lysengs bestyrelsesmedlem Flemming Jensen.

AGF Kvindefodbold

Der bliver etableret et anpartsselskab under navnet AGF Kvindefodbold ApS, hvor AGF ejer 80 procent og VSK Aarhus og Lyseng ejer hver 10 procent.

Samarbejdet omfatter to hold. Holdet i kvindeligaen, der skal spille på VSKs licens, og U18 DM, der spiller på Lysengs licens.

I den nye sæson vil holdene skifte navn til AGF og spille i klubbens farver.

Kvindeligaholdet skal træne og spille på Vejlby Stadion, mens talenterne fortsat vil have i Lyseng.

Marie Greve bliver pr 1. maj ansat som chef for AGF Kvindefodbold.

Arbejdernes Landsbank bliver hovedsponsor for det nye elitesamarbejde i århusiansk kvindefodbold.

Annonce

Forener Nord og Syd

Den nye eliteoverbygning bliver strikket sammen på den måde, at der bliver etableret et ligahold og U18-ligahold, der skal spille under navnet AGF. Talenterne vil fortsat have deres daglige gang i den sydlige del af byen, mens seniorelite skal have hjemme i nord byen, hvor de får Vejlby Stadion som deres hjemmebane.

AGFs administrerende direktør Jacob Nielsen lagde ikke skjul på, at han anser det nye samarbejde som et fedt projekt, hvor de involverede parter får mulighed for at dyrke den kærlighed og passion, som de alle sammen deler for fodbold.

- Jeg tror på potentialet ved at forene Syd og Nord. Lyseng har talenterne, mens VSK Aarhus gennem mange år har været et fast element i toppen af dansk kvindefodbold. Der, hvor vi kan skubbe til projektet, er på det kommercielle plan, hvor vores motor kan være med til at bidrage positivt og skabe nogle nye synergier, sagde direktøren.

Ambitionen er, at man med tiden kan få skabt så professionelle rammer omkring kvindefodbolden, at spillerne kan komme på kontrakt, så klubben er i stand til at holde på de bedste spillere i stedet for at se dem rejse andetsteds hen.

Derfor lød opfordringen fra Jacob Nielsen til Aarhus by, at de der har interesse i kvindefodbolden, bakkede op omkring det nye projekt, så det er i stand til at følge med udviklingen i kvindefodbold lige nu.

- Vi vil gerne være med til at understøtte, at Aarhus fortsat kan være med til at præge toppen af dansk kvindefodbold, og at de bedste spillere bliver i byen. Det har samtidig været vigtigt for os, at der bliver skabt en bæredygtig, uafhængig model for elitefodbolden på pige- og kvindesiden – både sportsligt, økonomisk og organisatorisk - og den opgave vil vi i AGF i fællesskab med VSK Aarhus, Lyseng og forhåbentlig resten af byen gerne være med til at løfte, lød det fra Jacob Nielsen, der i samme ombæring understregede, at klubbens indtræden i kvindefodbold ikke får indflydelse på mændenes Superligahold.

Sportschef Peter ”PC” Christiansen vil fortsat have det samme budget.

Annonce

Stort potentiale

Den administrerende direktør lagde ikke skjul på, at han ser et stort potentiale i kvindefodbold, som ifølge ham kan udvikle sig til at blive den næststørste kommercielle idrætsgren herhjemme.

- Det fortæller mine mange år i branchen mig, men også den udvikling som jeg har set i international kvindefodbold, måden som DBU går ind i projektet på, og ikke mindst den udviklingen som spillet har været igennem, sagde direktøren.

Ifølge den nye chef for AGF Kvindefodbold, Marie Greve, så er det også nu, at Aarhus skal stige med på vognen, hvis man vil følge udviklingen. En udvikling, de i VSK godt kunne se ikke harmonerede med at være en almindelig idrætsforening.

- Vi har fulgt processen og udviklingen gennem længere tid og kunne bare se hvordan presset på os som klub blev øget konstant. Vi skulle virkelig løbe stærkt i foreningen, hvis vi stadig skulle lykkes med vores sportslige ambitioner. Derfor er det rigtigt vigtigt, at der nu er kommet en mulighed for at skabe en ny og stærkere platform, sagde Marie Greve.

Hovedsponsor for det nye fodboldsamarbejde bliver Arbejdernes Landsbank, hvor pressemødet også blev afholdt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Annonce