Annonce
Østjylland

Nyt erhvervsnetværk kæmper for Toubro: En skolelukning vil ødelægge alt

17 ud af cirka 50 virksomheder i postnummer 8570 har allerede meldt sig under Toubro Erhvervsnetværks faner. Privatfoto

Hvis en kommune ikke kan holde sig til sine strategier i krisetider, hvad kan man som investor og virksomhedsejer så stole på? Sådan lyder kritikken fra det nystiftede Toubro Erhvervsnetværk, der kæmper mod en lukning af den lokale skole.

Trustrup: Der var masser af demonstranter til stede ved rådhuset i Grenaa, da kommunalbestyrelsen i Norddjurs for et par uger siden andenbehandlede budgettet for 2019-22.

Nogle kæmpede for kommunens aktivitets- og café-tilbud. Andre slog et slag for bevarelsen af en overbygning i skoledistrikt midt. Og så var der den store gruppe af lokale håndværkere og erhvervsdrivende fra Trustrup-Lyngby-området, som på opfordring af foreningen Toubros Venner stillede op ved rådhuset med en kortege på knap 30 køretøjer for at vise deres frustration over politikernes valg om at lægge op til en lukning af Toubro Skole.

Nu er det lokale erhvervsliv fra postnummer 8570 gået skridtet videre og har dannet Toubro Erhvervsnetværk, der indgår som et udvalg under Toubros Venner. En af initiativtagerne bag tiltaget er indehaver af Djursland Kloakservice, Ulrik Sinding, som førte an med sin store, orange slamsuger i erhvervskortegens færd mod rådhuset.

- Lige nu drejer det sig først og fremmest om, at vi skal have Toubroskolen til at blive. Men på den lidt længere bane er det tanken, at de mange små virksomheder, som er her i 8570-området, skal have mulighed for at trække på hinandens erfaringer med personaleforhold, licitationsforhold eller andet, så vi sammen kan stadfæste 8570 noget mere. Det er trods alt forposten i Norddjurs Kommune, når man kommer fra Aarhus, siger Ulrik Sinding.

Disse virksomheder er med:

Herunder står en række af de virksomheder, der ifølge initiativtagerne har vist positiv interesse for at være med i Toubro Erhvervsnetværk.ATV Maskinservice

Bøhl Skilte

CJ Auto

CM Teknik

Djurslands Kloakservice

Frey's Planteskole og Anlæg

Casa Aringa

Holmsted VVS

Lyngby Entreprenørservice

Lyngby VVS

Michael & Hussnedkeren ApS

Min Købmand, Trustrup

Regnskab og Rådgivning

Rytter's Tømrerfirma ApS

Shopfitters Denmark ApS

Trustrup Lyngby Varmeværk

Trustrup Skov- og Haveservice

Trustrup Tømrer & Byggeforretning ApS

Flere af virksomhederne der har meldt sig som en del af Toubro Erhvervsnetværk, var en del af en stor budget-demonstration foran rådhuset i Grenaa for et par uger siden. Heriblandt Djursland Kloakservice, der ejes af Ulrik Sinding. Privatfoto

- Skolen er vigtig for erhvervet

Ifølge Toubros Venner er der i postnummer 8570 registreret omkring 50 virksomheder, som tilsammen råder over 300 ansatte. 18 af virksomhederne har ejere, som er tidligere elever på Toubroskolen, ligesom de står for omkring 60 procent af de 300 ansatte.

Og for dem er det vigtigt, at Toubroskolen består, fastslår Ulrik Sinding.

- I min virksomhed er 55 procent af de ansatte bosat i lokalområdet. Mange af dem har skæve arbejdstider som følge af akut udkørsel på tilkaldevagter, og derfor er det vigtigt for dem, at deres børn er selvhjulpne i forhold til at kunne bringe sig selv til og fra skole, siger han.

Men hvorfor skal erhvervslivet overhovedet blande sig i skoledebatten?

- Jamen vi mener, at politikerne i Norddjurs Kommune har mistet fodfæstet. Én ting er, at de ikke har overblik over økonomien, men de har jo selv været med til at sætte rigtig mange ting i gang ude i vores område. Men hvis skolen lukker, så lader de det hele falde til jorden, og derfor føler vi os som professionelle erhvervsdrivende nødsaget til at handle, siger Ulrik Sinding.

Annonce

- Urimeligt over for investorer

Og det synspunkt bliver bakket op af formanden for Toubros venner, Carsten Hering, der selv driver en mindre konsulentvirksomhed fra sit hjem lige uden for Trustrup.

- Hvis en kommune ikke kan holde sig til sine strategier i krisetider, hvad kan man som investor og virksomhedsejer så stole på, siger Carsten Hering med henvisning til blandt andet Norddjurs Kommunes udviklingsplan for Trustrup-Lyngby, som blev udarbejdet så sent som i 2015.

- Folk har lavet investeringer i området på baggrund af de kommunale vækststrategier, som Norddjurs Kommune har lavet for Trustrup-Lyngby. Man har købt grunde og lagt kloak og fjernvarme ned i dem med henblik på at sælge dem som byggegrunde, nu hvor Letbanen kommer. Men hvis kommunalbestyrelsen beslutter at lukke Toubroskolen, så afmonterer de samtidig de vækststrategier, som områdets erhvervsliv har bygget deres forventninger og deres investeringer på, og det er ikke rimeligt, formanden for Toubros Venner.

Uanset hvilken af de to skoler i syd, der ender med at blive lukket, forudser Carsten Hering, at det vil tage op til et par år, før dønningerne og usikkerheden efter de seneste måneders debat vil have lagt sig, og sårene være helet.

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Aarhus For abonnenter

Kopi-dom skaber glæde hos kunsthåndværkere: Glaspuster oplever selv problemet

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Mere end 1800 smittede igen

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Gift-skandale i Aarhus tager en ny drejning: Nu er jagten på ekstrem gift i mælk fra køer ved brandskole forbi

Aarhus For abonnenter

Christian kan ikke få gjort rent i syv uger: Kollaps i Berits Hjemmepleje presser kommunens rengøringshjælp i knæ

Alarm 112

77-årig kvinde med blå sko efterlyses: Lider af alzheimer og kan ikke selv finde hjem

Aarhus

Dagens corona-tal: Antallet af nye smittede fortsætter stigningen

Aarhus

Vil du med hjem og se min hundehvalp? 10-årig dreng udsat for ubehagelig oplevelse

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Det her er mildt og mageløst - men også med mangler

Østjylland

Her er status på storbranden: 50 brandmænd er stadig i gang ved Novopan

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Indland

Hundredvis af brandmænd skal nu testes for PFOS

Alarm 112

Har du også undret dig? Derfor er der ekstra meget udrykning i disse dage

Aarhus

Mere end 4000 cyklister kører her hver dag: Sikkerhedstiltag syltet i tre år - bortset fra et, som ekspert frarådede

Aarhus For abonnenter

Aros-direktør har hovedet fuld af idéer: Men det kunne være dejligt, hvis hun blev bedre til at tale dansk

Aarhus

Kolleger i kulturlivet: Derfor er Aros' direktørvalg det rigtige

Annonce