Annonce
Erhverv

Nyt erhvervsprojekt på vej i Aarhus Syd

Erhvervsparken skal ligge i området lige bag ved Aarsleffs hovedkontor. PR-foto

Erhvervspark med udsigt over bugten skal sammen med letbanen lokke nye erhvervskunder til fra alle brancher.

Aarhus Syd: Efter et sandt byggeboom de seneste år i Aarhus Nord ser det nu ud til, at Letbanen får erhvervslivet til at blomstre i Aarhus Syd.

Med ikke færre end 6.500 nye arbejdspladser i Aarhus sidste år er der blevet længere og længere mellem ledige kontorlejemål i byen.

Nu er entreprenørkoncernen Per Aarsleff A/S og erhvervsmægleren CBRE klar med et nyt byggeprojekt i Aarhus Syd, der sammen med områdets infrastruktur skal lokke virksomheder til.

Det er ikke uden grund, at Per Aarsleff A/S og CBRE har rettet blikket mod den byens sydlige bydel.

Aarhus har længe været præget af massiv vækst, og alene i 2017 blev der skabt 6.500 nye arbejdspladser i kommunen. Forventningen er, at der i år vil blive skabt mindst et tilsvarende antal nye arbejdspladser inden for Aarhus Kommune. Det har medført stigende efterspørgsel og som en konsekvens af færre ledige kontorlejemål er erhvervslivet begyndt at investere i udkanten af byen, og her har særligt Aarhus Syd fanget deres interesse.

Første etape af den nye erhvervspark udgør 7.500 kvadratmeter og får udsigt til Aarhus Bugt, ligesom projektet er placeret tæt på den nye letbane, der kan transportere kommende medarbejdere ind til centrum på cirka 10 minutter.

- Området ligger lige ved siden af Aarsleffs nye hovedsæde, tæt på det eksisterende store industriområde og ud til Hasselager Alle, forklarer erhvervsmægler Heidi Møgelmose, CBRE.

Grundene er gjort klar, og lige nu gennemfører CBRE og Aarhus Kommune er række samtaler med tunge, interesserede aktører inden for erhvervslivet, og ifølge CBRE er der desuden en række investorer, der har vist interesse for at gå ind i det stort anlagte projekt.

Flere virksomheder er med i udviklingsarbejdet, heriblandt Arkitema, men byggeriets funktionalitet og arkitektur er endnu ikke fastlagt.

- Det nye projekt kan udføres som enten selvstændige domiciler eller såkaldte flerbrugerhuse. Det afhænger af de kommende brugeres behov og ønsker, alle muligheder er åbne, siger Heidi Møgelmose.

CBRE

CBRE er verdens største erhvervsejendomsmægler.CBRE er globalt repræsenteret med mere end 500 kontorer, og virksomheden har i Danmark kontorer i København og Aarhus.

CBRE rådgiver inden for salg, køb, udlejning, vurdering og administration.

CBRE Danmark A/S hører under CBRE Group Inc., og virksomheden er noteret på NY Stock Exchange.

- Vi har medarbejdere, som både er bosat i og uden for Aarhus, så det er vigtigt, at vi ligger tæt på både motorvej og offentlig transport. Alle disse kriterier fik vi opfyldt i Aarhus Syd, siger Jesper Kristian Jacobsen, viceadm. direktør hos Per Aarsleff A/S. PR-foto

Infrastruktur trækker til

I udgangen af 2016 flyttede entreprenørkoncernen Per Aarsleff A/S selv til den sydlige bydel og indviede sit nye 12.000 kvadratmeter store kontordomicil.

- For os var det afgørende, at den nye adresse opfyldte vores krav til infrastruktur og beliggenhed. Vi har medarbejdere, som både er bosat i og uden for Aarhus, så det er vigtigt, at vi ligger tæt på både motorvej og offentlig transport. Alle disse kriterier fik vi opfyldt i Aarhus Syd, siger Jesper Kristian Jacobsen, viceadm. direktør hos Per Aarsleff A/S.

På borgmesterkontoret i Aarhus Kommune glæder man sig over det kommende byggeprojekt og ser Aarsleffs investering som et tegn på, at erhvervslivet for alvor er begyndt at blomstre i den sydlige del af kommunen.

Per Aarsleff

Per Aarsleff A/S er en dansk entreprenørkoncern med speciale i at udtænke, planlægge og gennemføre store projekter inden for infrastruktur, klimatilpasning, miljø, energi med videre, fra projektering til aflevering.Per Aarsleff A/S er noteret som aktieselskab på Nasdaq Copenhagen A/S, og koncernens hovedkvarter er i Aarhus.

Omsætning var sidste år på 11 mia. kroner, heraf 29 procent i udlandet.

Koncernen er arbejdsplads for 6.200 medarbejdere, der fordeler sig på det danske moderselskab og på datterselskaber i ind- og udland.

Annonce

Stofa, Stibo og Arla Foods

- Aarhus Syd har i flere år stået lidt i skyggen af Aarhus Nord. Nu ser vi, at flere og flere danske og internationale virksomheder har fået øjnene op for den sydlige bydel og vælger at flytte hertil. Eksempelvis har virksomheder som Stofa, Stibo og Arla Foods allerede etableret deres hovedkontor og aktiviteter i Aarhus Syd. Det skyldes især områdets unikke placering tæt på Aarhus C, E45 og ikke mindst den nye letbane, der gør det let at komme til og fra, siger ansvarlig for erhvervs- og byudvikling i Business Aarhus, Søren Boel Pedersen, Aarhus Kommune.

Han tilføjer, at en måling fra maj sidste år dokumenterede, at erhvervsvirksomhederne forventer at ansætte flere. Samtidig viser nye tal, at antallet af nyregistrerede virksomheder i Aarhus er fordoblet fra 2013 til 2017.

- På den baggrund forventer vi, at væksten fortsætter, også i 2018. Det er desuden glædeligt, at væksten ser ud til at være spredt ligeligt ud over alle brancher og alle størrelser på virksomheder. Området i Aarhus Syd vil nok tiltrække virksomheder, der ønsker at bygge nye domiciler, som i allerede har set med Aarsleff, Stofa og senest Defco, som flyttede fra Katrinebjerg til området, siger Søren Boel Pedersen.

Annonce
For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

AGF For abonnenter

Stiftens analyse: Det er ikke mange AGF-spillere, der kan se sig selv i spejlet - holdet skal finde en decideret måltyv, hvis de vil tilbage til den sjove ende af tabellen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Aarhus

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Aarhus For abonnenter

Rådmand afviste fællesråds repræsentant til møde om havneudvidelse: Det beklager han nu

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Østjylland

Se billederne: Byens børn tog godt imod dem fra bøh-landet

Debat

Når ældre mænd kræver, at kvinder tier: Personligt siger jeg tusind tak til dem, der klager over striptease

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Annonce