Annonce
Aarhus

Nyt forbud på E45 ved Aarhus: Lastbiler bandlyses i overhalingsbane

Lastbiler må ikke længere køre i venstre spor på de to-sporede strækninger på Østjyske Motorvej fra Aarhus til Randers. Overhalingsforbuddet gælder i begge retninger. Fra Randers Nord til Støvring bliver der også forbud, som sættes i værk i løbet af 14 dage. Foto: Scanpix
Forbud mod lastbiler i venstre spor på motorvejen har været en succes i flere år. Nu udvides forbuddet på Østjyske Motorvej mellem Aarhus og Randers for at undgå køkørsel.
Annonce

AARHUS: Overhalingsforbuddet for lastbiler på E45 Motorvejen ved Aarhus, hvor der kun er to spor, bliver udvidet.

Det sker for, at trafikken kommer til at glide lettere på den stærkt befærdede Østjyske Motorvej, som den også kaldes. Overhalingsforbuddet har i mange år været gældende for lastbiler på strækningen mellem Vejlefjordbroen og Aarhus, hvor motorvejen er to-sporet. Nu udvides forbuddet på strækningen mellem Aarhus Syd og Randers Syd. Det oplyser Vejdirektoratet.

- Vi begynder inden for de næste par uger med at sætte skiltene med overhalingsforbud op i marken, og forbuddet vil være gældende fra det øjeblik, skiltene står langs vejkanten, siger afdelingsleder Ivar Sande fra Vejdirektoratet. Mange bilister har prøvet at blive fanget bag en langsom lastbiloverhaling på motorvejen. Det har dog været en succes, at lastbilers overhalinger blev forbudt i 2011 netop på strækningen fra Vejlefjordbroen til Aarhus. På landsplan er der tale om, at Vejdirektoratet udvider det eksisterende overhalingsforbud til yderligere 270 kilometer. - Det kan være med til at skabe mere ro i trafikken. Særligt i de travle morgen- og eftermiddagstimer, mener transportminister Benny Engelbrecht (S).

Annonce

Lastbiler væk fra venstre spor

Helt konkret udvides overhalingsforbuddet på op til 270 kilometer motorvej over hele Danmark. På alle de berørte motorvejsstrækninger er der to kørespor i hver retning, og der kører flere end 20.000 biler i døgnet. Tiltaget bygger videre på det eksisterende overhalingsforbud, der består af cirka 230 kilometer på Østjyske Motorvej, Fynske Motorvej, Sønderjyske Motorvej, Nordjyske Motorvej og Vestmotorvejen.

Vejdirektoratets målinger har vist, at overhalingsforbuddet stort set respekteres, idet andelen af lastbiler i venstre spor er faldet fra cirka 2-3 procent til cirka 0,5 – 1 procent på de strækninger, hvor der er forbud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Frederik Tingager efter AGFs sejr over FCK: - Det giver genlyd at slå de store hold

Annonce