Annonce
Danmark

Nyt grønt udvalg er klar til at drøfte finanslovsforslag

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Regeringsudvalget for grøn omstilling mødes for første gang og gør sig klar til at drøfte forslag og udspil.

Når finansminister Nicolai Wammen inden længe fremlægger sit forslag til en finanslov, skal det - ligesom andre store regeringsudspil og lovforslag - forbi de syv ministre, som er medlem af regeringens nye Udvalg for Grøn Omstilling.

Det nye, faste regeringsudvalg, som er blevet nedsat af den socialdemokratiske regering efter valget, er mandag morgen trådt sammen for første gang.

- Det grønne skal gennemsyre alt i den her regering. Udvalget skal sikre, at vi koordinerer bedre, og at vi får screenet alt lovgivning, som kan få stor betydning for miljøet, siger klimaminister Dan Jørgensen (S). Han sidder ved bordenden i udvalget.

- Man vil se ministre fra ministerier, som man ikke betragter som det mest grønne, som lige pludselig også vil have en grøn dimission med i politikken. Det er fra nu, siger han.

Ved det første møde mellem ministrene skal formaliteterne omkring udvalgets arbejde på plads, fortæller Dan Jørgensen. Derefter går den konkrete sagsbehandling i gang.

Udvalget mødes hver anden uge.

Møderne er fortrolige. Derfor kan Dan Jørgensen ikke oplyse, hvad der er den første sag, som udvalget skal tage stilling til.

- Men der kommer en finanslov lige om lidt og andre politiske udspil, som alle sammen vil have været i gennem det her udvalg, siger Dan Jørgensen.

- De fleste danskere vil også se, at der er blevet tænkt meget mere sammenhængende på naturbevarelse og indsats for klimaet, end man har gjort tidligere.

Ud over Dan Jørgensen sidder skatteministeren, ministeren for fødevarer, fiskeri og ligestilling, transportministeren, uddannelses- og forskningsministeren, erhvervsministeren og miljøministeren i udvalget.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce