Annonce
Aarhus

Rummer nyt groft hærværk et jødefjendsk budskab?

Dø svin, svin står der under stjernen. Foto: Jens Thaysen
Bølgen af hærværk forsætter.

AARHUS: Natten til tirsdag blev ejendommen Ingerslevs Plads 4 i Aarhus ramt af et muligt antisemitisk hærværk: En stjerne med ordene "Dø svin, svin" under er malet med sort spraymaling på døren ind til opgangen.

- Det er ubehageligt, fortæller en beboer i ejendommen, der ikke ønsker sit navn i avisen.

Selv om stjernen kun har fem takker - og ikke seks, som en davidsstjerne - minder hærværket påfaldende om den bølge af antisemitisk hærværk, der lørdag, på årsdagen for krystalnatten, ramte en række danske byer.

Krystalnatten var den nat, hvor nazisterne i 1938 ødelagde tusindvis af jødiske forretninger og synagoger i Tyskland.

Lørdag blev 80 gravsten på en kirkegård i Randers overmalet. I Aarhus blev der flere steder sat klistermærker op med jødestjerner. Og der blev begået lignende hærværk i Silkeborg, Aalborg og i Vallensbæk syd for København.

Annonce
Dørhåndtaget er også blevet malet med sort maling. Foto: Jens Thaysen

Almindelige mennesker

Dørtelefonen på Ingerslevs Plads 4 med beboerens navne er også overmalet, så det har ikke været muligt at se, om hærværket var rettet mod en eller flere personer i opgangen.

- Vi tænker ikke over folks etnicitet her i ejendommen, og er under ingen omstændigheder enige i budskabet. Her er ingen børnefamilier, vi er alle sammen almindelige mennesker, der er lidt oppe i årene. Hvorfor det er sket her, ved jeg ikke, fortæller beboeren fra Ingerslev Plads 4.

Opgangen og mahognidøren er næsten lige blevet sat i stand. Bortset fra den sorte maling og det ubehagelige budskab, fremtræder ejendommen velholdt.

Ingerslevs Plads 4 er den eneste ejendom på pladsen, der er ramt af hærværk. Ejendommens ejer har anmeldt hærværket til politiet.

Østjyllands Politi bekræfter, at man tirsdag formiddag modtog anmeldelsen af hærværket på ejendommen.

Politiet har endnu ikke været ude på adressen, men meddeler, at det vil ske i løbet af tirsdagen. Politiet har derfor ikke nogen kommentarer til budskabet på døren.

Man kan ikke længere læse navnene på beboerne i ejendommen Ingerslevs Plads 4. Foto: Jens Thaysen
Hærværk på Ingerslevs Plads 4. Foto: Jens Thaysen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nu bliver det alternativt: Byrådet diskuterer ældrepolitik for træer

Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus

Midtby-parkering udløser debat i byrådssalen: Venstre vil ændre nye regler, før de reelt er indført

Aarhus For abonnenter

Søskende i skyggen: Børn med syge søskende føler sig overset af forældrene

Annonce