Annonce
Erhverv

Nyt højhus kommer nu: City Tower får stor lillebror med 16 etager

Det nye højhus i 16 etager ses her foran det eksisterende City Tower i 25 etager. Her er vinklen fra Bruuns Galleri og kigget over mod Værkmestergade. Ny Banegårdsgade ses til venstre på illustrationen. Bygningen bliver nærmest rundbuet og får offentlig adgang til en skybar på toppen. Visualisering: Arkitema Architects
Byrådet har godkendt nyt højhus i Værkmestergade. Det skal hænge sammen med Comwell hotellet og byde på 200 værelser i 68 meters højde.

AARHUS: Aarhus Byråd har godkendt, at midtbyen får et nyt højhus, som ikke lader byens højeste bygning, City Tower, meget tilbage. I 16 etager vil bygherren og konsortiet bag City Tower og Comwell Hotel bygge et nyt storhotel med 200 værelser og skybar i Værkmestergade ved det gamle baneterræn.

Det nye højhus bliver netop en lillebror til det City Tower, der er Aarhus' højeste bygning i 94 meters højde. Det kommende Comwell-højhus vil tårne sig 68 meter op - og skal altså supplere det eksisterende Comwell Hotel. Det sker blandt andet ved, at hotellerne bliver bygget sammen.

Bag projektet står det herningensiske entreprenørfirma KPC, som bygger på på vegne af Hotel Comwell og ejeren af ejendommen I/S Lorenzen Ejendomme. Netop KPC og Hans Lorenzen, der står bag Lorenzen Ejendomme, stod også bag opførelsen af City Tower. Og bygmester Lorenzen bor i dag selv i de to øverste etager af byens højeste ejendom.

Byrådet godkendte på sit møde onsdag lokalplanen, som giver grønt lys til projektet.

Visualiseret udsigt set fra Aros. Illustration fra høringsmaterialet.

Øverste etage bliver offentlig

Nogle af kritikerne har i deres indvendinger mod det nye højhus nævnt, at 50 nye P-pladser i forbindelse med projektet er for lidt. Andre har protesteret mod det, fordi højhuset vil tage en del af deres udsigt ind over byen. Også fra beboere på Ny Banegårdsgade er der protester - blandt andet mod de skygger, bygningen vil kaste over deres boliger.

Meningen er, at den nye bygning med afrundede hjørner og et andet facadeudtryk end City Tower skal opføres lidt længere nede ad Værkmestervej og tæt på banelegemet. En lav bygning i to og tre etager skal forbinde de to afdelinger af hotellet.

Der skal være offentlig adgang til øverste etage, hvor planen er at lave en skybar, ligesom der i stueplan skal være publikumsorienterede aktiviteter i form af for eksempel en café.

Annonce

Ny gangbro i vente

Kommunen har indgået en aftale med bygherren om, at han betaler for, at der bliver lavet en offentlig stiforbindelse fra en passage ved hotellets ankomstområde og hen over banelegemet til Ny Banegårdsgade.

Den stibro kan vi imidlertid komme til at vente længe på. På Ny Banegårdsgade-siden skal den nemlig lande på og fortsætte over arealer, som DSB ejer, og som skal byudvikles sammen med hele rutebilstations-området, når busserne på et tidspunkt rykker op til en ny busterminal ved banegården.

I stedet deponerer bygherre 10 millioner kroner hos Aarhus Kommune, der forpligter sig til at etablere stibroen senest i 2033.

Samtidig står det fast, at City Tower skal have begrønnet sin facade mod Spanien, ligesom der skal sættes lys bag det grønne - hedder det i vedtagelsen af projektet.

Annonce
Kultur For abonnenter

Tøfting fortryder intet: Hans dramatiske fortid bliver til scener på Svalegangen

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Ejerne af populær Aarhus-restaurant åbner nyt spisested på Åboulevarden

Byudvikling For abonnenter

Ulla er talsmand for fællesråd: Christiansbjergs protest mod fortætning får politikere til at vakle

Aarhus

Markant fald i antallet af nye corona-tilfælde i Aarhus: Men der er desværre ingen grund til at juble

Alarm 112

Voldsom brand totalskader villa i Thorsø: Politiet sigter 68-årig beboer

Kæmpe smitteudbrud efter julefrokost med gymnasieelever: 38 bekræftet smittet med omikron-variant

Aarhus For abonnenter

Fremtidens tog kræver kæmpe ombygning af Aarhus H, og den kommer til at støje: Nu er sidste chance for at klage

Erhverv

Stærkere sammen: Konkurrerende firmaer hjælper hinanden med rottebekæmpelsen landet over

Aarhus

TV2 sagde blankt nej til The Julekalender: - Hun syntes, det var noget jysk bondelort

Dall: Nu kulminerer måneders dårligdomme for Mette Frederiksen

AGF

AGF-året der gik: Her er seks nedslag fra de mest opsigtsvækkende kampe

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er dette spisested virkelig bedre end Frederikshøj?

Aarhus

Coronasmitten viger ikke en tomme i Aarhus: De seneste par døgn er smittetallene frosset fast

Annonce