x
Annonce
Rejser

Nyt hostel i Aarhus: Fra hovedbibliotek til luksusvandrerhjem

Illustrationer af senge i delte værelser. PR-foto: Brøchner Hotels
Snart får Aarhus et nyt overnatningssted i det tidligere hovedbibliotek i midten af byen. Book1 Design Hostel er navnet på vandrerhjemmet, der ikke kun tilbyder en soveplads for under 300 kroner, men som med en food court også vil være et gå-i-byen-sted for både turister og aarhusianere.

Bygningen fra 1934 ved Mølleparken i Aarhus er bevaret, selv om den ikke længere huser byens hovedbibliotek, men i stedet et moderne hostel med 444 sovepladser.

Det er hotelkæden Brøchner Hotels, der står bag overnatningsstedet, der åbner til april. I tilblivelsen af Book1 har hotelkæden balanceret mellem at bevare arkitekturen og samtidig nytænke design og digitale løsninger. Det centrale i konceptet er idéen om at være ”privat sammen”.

- På Book1 Design Hostel spiller design en essentiel rolle og skaber en følelse af, at man som gæst kan være "privat sammen" i de områder, som er fælles, men også på de forskellige værelsestyper. Booker man et standard double-værelse eller en suite, giver det sig selv, men det er også muligt at være helt privat, når man booker en seng i et af de nye pod dorms eller bunk dorms, fortæller Nickolas Krabbe Bjerg.

Annonce

Book1 Design Hostel

I april 2020 åbner Book1 i Aarhus, der er et design hostel (luksuriøst vandrerhjem) med 444 sovepladser.

Book1 kommer til at ligge i Mølleparken i en bygning fra 1934, som tidligere har huset Aarhus Hovedbibliotek.

Det er hotelkæden Brøchner Hotels, som i forvejen har en række boutiquehoteller i København, der står bag.

Gæster kan overnatte i alt fra sovesale for 4 til 14 personer med fællesbad (pris fra 225 kroner pr. nat) til en hostel-suite for to til fire personer med privatbad (pris fra 1530 kroner pr. nat).

Ud over overnatning byder Book1 også på en food court med forskellige madkoncepter, økologisk morgenmad, barer og lounges og sauna.

Adressen er Møllegade 1, 8000 Aarhus.

Læs mere på www.brochner-hotels.dk.

Book en seng

En dorm er oversat til dansk en sovesal, og inspirationen kommer fra udlandet, blandt andet fra pod- og capsulehoteller, hvor de overnattende gæster sover iblandt hinanden, men kan være private i deres egen seng. På Book1 Design Hostel er sengene 140 centimeter brede, og ønsker man at være privat, kan man trække et gardin for sengen. Det er ved hjælp af en app, at gæsterne bruger deres egen smartphone som nøgle til værelse og private skabe til at checke ind og ud og til at betale regningen for ophold og forbrug.

På værelserne sørger en intelligent belysning for, at kun gulvet, og ikke hele rummet, bliver let oplyst, når gæsterne kommer ind i sovesalen om natten. På den måde forstyrrer det ikke de andre sovende gæster. Det er muligt at overnatte på en sovesal med 3 til 13 andre, men også at booke sit eget værelse eller vælge en sovesal kun for kvinder.

Navnet Book1 mener den administrerende direktør gav sig selv:

- Først og fremmest er Book en henvisning til det tidligere bibliotek, der indtil 2015 var i bygningen. Book og 1 henviser også til at reservere én seng, en hel sovesal eller måske et af værelserne eller suiterne, som det nye hostel også tilbyder.

Selv om det er overnatningen, der er i centrum, er Book1 ikke kun for besøgende, men også for lokale. Med åbningen lanceres også en food court i samarbejde med MIB, der er en gastronomisk iværksættervirksomhed, som kokken Martin Ib står bag.

Illustration af barområdet. PR-foto: Brøchner Hotels
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Før genåbning: Forældre og ansatte efterlyser klare retningslinjer

Læserbrev

Læserbrev: Hellere vrøvl end ingen medier

Sammen med resten af samfundet står danske medier i en dyb krise. Virksomhederne tjener færre penge, og derfor sparer de naturligt nok, hvor de kan. Annoncer, som man betaler for at få i medierne, er blandt de ting, som mange virksomheder skærer fra i corona-krisen, og det efterlader desværre medierne uden en meget vigtig indtægtskilde. Derfor glæder jeg mig over, at vi i Folketinget onsdag aften i sidste uge vedtog en hjælpepakke på 180 millioner kroner til netop medierne - store som små. Vi har fra konservativ side længe presset på for sådan en målrettet hjælpepakke, så det er rigtig godt, at den endelig er kommet i hus. Nu kan medierne se frem til at få dækket en betragtelig del af tabet fra manglende annoncering. Det er vigtigt, for medierne og den frie presse er en af grundstenene i vores demokrati. I tider, hvor falske nyheder spredes på sociale medier, og hastelovgivning gennemføres og griber ind i vores allesammens hverdag, er der virkelig behov for troværdig information og dybdeborende journalistik. Det leverer mange af vores medier, og det værdsætter jeg rigtig meget – selv når jeg synes, de skriver noget vrøvl. Jeg er vokset op med lokale aviser, og tanken om, at vi en dag kunne risikere ikke at have lokale holdepunkter her i det jyske, gør mig utrolig trist. Men hjælpepakken behøver ikke at stå alene. Vi kan alle sammen gøre en forskel for at hjælpe medierne. Uanset om man tegner et abonnement eller betaler for en annonce i avisen, så er det til betydelig gavn. Og ja, det er en opfordring. For den lokale avis er med til at definere os, og hvad er byen egentligt uden?

Aarhus

På trods af coronakrise: Festugen kommer i 2020, men bliver uden fælleskoncert

Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 80 gange højere

Aarhus

Aarhus Universitetshospital udvider med flere telte til coronatest: Skal leve op til de nye krav

Annonce