Annonce
Aarhus

Nyt hovedkvarter til 235 ansatte ved Genvejen: Aarhus skal være verdensmester i vand

Det er på markerne i baggrunden ud til Genvejen, at Aarhus Vand i Viby vil bygge nyt stor-domicil. Den nye lokalplan skal først laves og så sendes i høring. Foto: Google
Aarhus Vand, der sørger for din vandforsyning, bygger nyt domicil i Viby. Her skal alverdens nye vandteknologier og -firmaer samtidig boltre i nyt samarbejde om international vandviden.
Annonce

AARHUS: Aarhus Vand, der sørger for at århusianerne har rent drikkevand i hanerne og som du betaler din vandregning til, bygge nyt stordomicil til sine 235 ansatte. Det skal ligge ved Genvejen på kanten til E45 i Viby.

Aarhus Vand, der er et selvstændigt kommunalt aktieselskab, har i dag samlet de fleste af sine aktiviteter på Gunnar Clausens Vej i industrikvarteret i Viby. I fremtiden samler organisationen sine medarbejdere i det kommende, nye domicil - og vil i samme åndedræt sammen med Aarhus Kommune samtidigt etablere et innovationsmiljø inden for vandteknologi.

Selskabet købte kort før nytår en 37.000 kvadratmeter stor grund i Viby. Grunden ligger i området ved Hasselager Allé/Hasselager Centervej tæt på krydset ved Genvejen og Skanderborgvej. Det er tæt på Racehall og byggemastodonten Per Aarsleff, der for få år siden også byggede nyt domicil her.

Det nye domicil samler alle medarbejdere under samme tag og bliver desuden katalysator for at etablere et innovationsdistrikt for virksomheder, startups og forsknings- og vidensinstitutioner inden for vandteknologi. Inspirationen kommer fra lignende innovationsmiljøer i blandt andet Agro Food Park med fokus på fødevare-innovation og IT-byen på Katrinebjerg. Det skriver Aarhus Vand, der har store ambitioner på vandets vegne, i en pressemeddelelse.

Annonce

Nyt domicil er tæt på andre vandaktører

Det nye domicil til Aarhus Vand skal huse alle virksomhedens 235 medarbejdere. Ambitio­nen er, at der i tilknytning til domicilet skabes rammer, der kan huse startups, forsknings- og vidensinstitutioner og filialer af store danske vandteknologiske virksomheder.

Med placeringen i Aarhus Syd kommer Aarhus Vand nemlig til at ligge tæt på mange af de partnere, som virksomheden arbejder tæt sammen med i Den Danske Vandklynge. Det er en national klynge, der arbejder på at udnytte det forspring, Danmark har inden for vandområdet, og som understøtter dansk vækst og eksport gennem innovation og teknologiudvikling.

Initiativtagerne til klyngen er virksomhederne Grundfos, Kamstrup, Danfoss, AVK, Systematic og Aarsleff og forsyningsselskaberne Aarhus Vand, Hofor, Biofos og Vandcenter Syd. Aarhus' borgmester, Jacob Bundsgaard (S), ser store perspektiver i de nye tanker.

- I Aarhus Kommunes erhvervsplan understøtter vi etableringen af et innovationsdistrikt for vandklyngeaktører i Aarhus. Vi kan noget ganske særligt i Danmark og er blandt de førende i verden i forhold til at løse verdens vandudfordringer, der indgår som et af FN’s verdensmål. Og mange af de virksomheder og vidensinstitutioner, der er med helt fremme, ligger i Østjylland og tæt på Aarhus. Så jeg har store forventninger til, at vi her skaber et innovationsmiljø, der vil give genlyd også internationalt, siger Jacob Bundsgaard.

Direktør i Aarhus Vand, Lars Schrøder, ser et helt nyt vanddistrikt for sig.

- Med købet af grunden i Aarhus Syd og med partnerskabet med Aarhus Kommune baner vi sammen vejen for etablering af en braintrust inden for vandområdet. Vi ønsker at skabe et innovationsdistrikt, hvor aktørerne i Den Danske Vandklynge samles for at udvikle fremtidens løsninger gennem forskning, uddannelse, udvikling, test, demonstration og kommercialisering. Det vil få meget stor betydning for udvikling og eksport af dansk vandteknologi, siger Lars Schrøder.

Erhvervsområdet til Aarhus Vands nye domicil og til et innovationsdistrikt for vandteknologi er lige nu under lokalplanlægning. Udarbejdelse af lokalplanen vil blive forestået af CF Møllers Tegnestue. Aarhus Vand har kort før jul valgt et entrepriseteam til det nye domicil, som består af entreprenørfirmaet Raundahl og Moesby, arkitektfirmaet Cebra og rådgivningsfirmaet Niras.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Mundbindene har fundet vej i de århusianske busser - men stadig mange tager turen uden

Aarhus

Coronasmitten fylder mere og mere i Aarhus: På et døgn er der fundet yderligere 79 smittede

Aarhus

Sommervejret lokker folk frem - men alle er gode til at holde afstand og tage hensyn

Annonce