x
Annonce
Østjylland

Nyt hus til udvikling for fremtiden

<p>Medarbejderne var samlet ved indvielsen. Der ?var gratis is til alle, da borgmester Jørgen Gaarde havde klippet den røde snor. Foto: Bollerup</p>

I går indviede Kamstrup i Stilling en ny teknologifløj, der skal huse 100 af virksomhedens udviklingsmedarbejdere.

Firmaets finansdirektør, Henrik Rom, sagde, at der er stort behov for nybygningen, da Kamstrup ansatte 100 nye medarbejdere sidste år, der fleste i udviklingsafdelingen, og ansætter yderligere 100 i år.

Annonce

»Der er nogle, der har siddet tæt i den sidste tid. Så nybygningen er ventet,« sagde han.

»Der er heldigvis masser af kunder, der gerne vil have vores innovative løsninger inden for vand og energi. Vi er superglade for, at vi kan vokse på den her måde,« sagde han.

Derpå takkede han Skanderborg Kommune for et godt og fleksibelt samarbejde om byggeriet - og det næste byggeri, der allerede er på vej og som er kørt igennem som en hastesag i kommunen.

Derpå var det op til Skanderborgs borgmester Jørgen Gaarde at klippe den røde snor.

»Man må knibe sig selv i armen og spørge sig selv, hvornår I her på Kamstrup kommer med jeres næste udvidelsesprojekt. Jeg husker ikke andre eksempler i nyere tid på en virksomhed, der er vokset så hurtigt. Det er en kolossal udvikling, der bliver lagt mærke til. Og som kommune kan vi kun glæde os over det. For når det går godt i virksomhederne og for beskæftigelsen, så går det også godt i familierne,« sagde Jørgen Gaarde

Opførelsen af den nye fløj ved hovedkontoret er fjerde tilbygning siden 2012, hvor en ny produktionshal blev indviet. I august tager Kamstrup næste spadestik til et nyt produktionsanlæg og nye kontorfaciliteter på cirka 8.000 m2.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Liveblog: Politisk flertal vil fjerne minister fra forhandlinger om hjælpepakke til kulturlivet

Danmark

Regeringen overvejer gradvis åbning af Danmark efter påske - hvis danskerne fortsætter fornuftig adfærd

112

Kampklædt politi med våben i Aarhus C: Mand ført ud fra opgang med hætte trukket op over hovedet

Annonce