Annonce
Navne

Nyt hverv: Dansk overlæge skal sætte standarder for blodbankerne i Europa

Betina Sørensen, overlæge på Blodbank og Immunologi på Aarhus Universitetshospital, er udnævnt til formand for den ekspertgruppe, som sætter standarderne for alle blodbanker i EU.

Betina Sørensen, overlæge på Blodbank og Immunologi på Aarhus Universitetshospital, er udnævnt til formand for den ekspertgruppe, som sætter standarderne for alle blodbanker i EU.

Ekspertgruppen "Committee on Quality Assurance in Blood Transfusion Services" udarbejder standarder for behandling, brug og kvalitetssikring af blod og blodkomponenter, som udgives af Det Europæiske Direktorat for Lægemiddelkvalitet (EDQM) i Strasbourg og af Europarådet. Standarderne indeholder vejledninger til alle fagfolk, der arbejder inden for blodtransfusion, herunder landenes tilsynsmyndigheder, blodcentre og blodbankerne på hospitalerne. EU Kommissionen anbefaler, at alle medlemslandene overholder kravene i ekspertgruppens vejledning.

Betina Sørensen er udover overlæge på Blodbank og Immunologi på Aarhus Universitetshospital også formand for Dansk Selskab for Klinisk Immunologi.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Annonce