Annonce
Navne

Nyt hverv: En Nanna Kalinka til en Rosa

Nanna Kalinka Bjerke er valgt som ny formand for Dansk Rocksamråd, Rosa, der holder til i Aarhus. Foto: Rosa

Nanna Kalinka Bjerke er valgt som ny formand for Dansk Rocksamråd, Rosa, der holder til i Aarhus. Hun afløser Claus Visby i formandsstolen, mens Marie Højlund fortsætter som næstformand.

Rosas bestyrelse består herefter af: Kommunikationsrådgiver og forfatter Nanna Kalinka Bjerke, docent, komponist og musiker Marie Højlund, konsulent Mikael Højris, studenterhusleder og musiker Anja Følleslev, musiker og komponist Marianne van Toornburg, spillestedsleder Lars Sloth samt DR-tilrettelægger og -vært Carsten Ortmann.

Den selvejende institution, Rosa - Dansk Rock Samråd, er stiftet i 1981 og har til formål at styrke udviklingen af dansk rock- og popmusik samt beslægtede genrer. Dette sker både gennem rådgivende arbejde for musikere og beslutningstagere, international turnéstøtte, projektstøtte – og gennem adskillige igangsættende og vidt forskellige initiativer. Blandt meget andet har Rosa gennem 25 år produceret Spot festival, Nordens største koncertevent for nyere nordisk musik og det årlige samlingssted for nordisk og international musikbranche. Fra og med 2021 overtager Spots bestyrelse og ledelse dog ansvaret for produktionen, men i et fortsat samarbejde med Rosa og MXD.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce