Annonce
Aarhus

Nyt ikonbyggeri: Boligprojekt i 28 etager går i gang ved Randersvej

Planerne om et højt og spektakulært boligbyggeri på La Tour-grunden ved vandtårnet på Randersvej har spøgt gennem mange år. Nu bliver det til noget, efter at Aberdeen Standard Investment har overtaget det. Efter sommerferien starter arbejdet med at opføre det 28 etager høje byggeri. Illustration: Arkitema Architects
Arbejdet med at opføre ikonisk boligbyggeri på et af de højeste steder i byen starter efter sommerferien. Byggeriet kommer til at rumme Danmarks højestbeliggende boliger - op imod 170 meter over havets overflade.
Annonce

AARHUS: Det har været længe undervejs. Meget længe, men nu starter arbejdet med at bygge højhuset ved vandtårnet på Randersvej, der hvor Hotel La Tour lå, indtil det for halvandet år siden blev revet ned.

Projektet som ejeren af Hotel Royal – og la Tour – Jens Richard Pedersen, har arbejdet på i 15 år, er blevet overtaget af den skotske kapitalforvalter, Aberdeen Standard Investments, der netop har indgået en aftale med KPC Byg, der skal opføre det 94 meter høje byggeri, der kommer til at rumme omkring 650 lejeboliger.

Med sin placering på et af de højeste steder i byen kommer husets 28. og øverste etage op i en højde, der er næsten 170 meter over havets overflade.

La Tour-byggeriet bliver på den måde landets højeste boligbebyggelse, og det får en fantastisk udsigt over byen, bugten og Mols Bjerge.

Byens højeste boligbebyggelse bliver det dog ikke. Her bliver højhuset ved vandtårnet med længder overgået af det 142 meter og 45 etager høje Lighthouse på Aarhus Ø, der forventes at stå færdigt hen mod slutningen af 2022.

Annonce

Indflytning forår 2023

-Vi er godt i gang med projekteringen og begynder at spunse lige efter sommerferien, siger Fund Manager Michael Schumann fra Aberdeen Standard Investments.

Han forventer, at det markante byggeri står færdigt i foråret 2023.

Fra lejligheder og altaner i La Tour-byggeriet bliver der masser af udsigt - ikke kun fordi bygningen når op i 28 etagers højde men nok så meget fordi, grunden den bliver opført på er blandt de højestbeliggende i byen - 70 meter over havets overflade. Illustration: Arkitema Architects

Lokalplanen for projektet er vedtaget i byrådet i 2016, og dens rammer er Aberdeen bundet af.

Annonce

Fire etager skåret af

-Men der er på mange måder tale om et helt nyt projekt. Alt er lavet om. Blandt andet har vi skåret de øverste fire etager af. Det ville blive alt for dyrt, hvis vi skulle bygge dem, siger Michael Schumann.

Problemet har været, at byggeriet, der i en halvcirkelform trapper op fra omkring otte etager mod Randersvej til et tårn på 28 etager, er som et kæmpesejl, der skal kunne klare et meget stort vindtryk. Det gav særlige udfordringer især for de øverste etager, der altså nu er skåret af.


Aarhus har altid været et fokuspunkt for os, og det er glædeligt, at vi nu endelig kan offentliggøre, at det gamle La Tour Hotel genfødes som et ikonisk højhus på 28 etager med moderne boliger.

Michael Schaumann, Fund Manager, Aberdeen Standard Investments


Mens det oprindelige projekt var tegnet af arkitektfirmaet 3XN, er det Arkitema Architects, der har tegnet det 23.000 etagekvadratmeter store projekt, der nu bliver bygget.

Annonce

Største Aberdeen-projekt i Danmark

Det er Aberdeen-fonden AEROF, der står bag projektet, som er det største fonden har investeret i i Danmark. Hvor stor, investeringen er, ønsker Michael Schaumann ikke at oplyse.

Planerne om et højt og spektakulært boligbyggeri på La Tour-grunden ved vandtårnet på Randersvej har spøgt gennem mange år. Nu bliver det til noget, efter at Aberdeen Standard Investment har overtaget det. Efter sommerferien starter arbejdet med at opføre det 28 etager høje byggeri. Illustration: Arkitema Architects

- Vi havde en plan tilbage i 2016, som var, at vi ville bygge boliger i de største byer i Danmark, og at disse projekter skulle være markante og ikoniske. Vi har netop gennemført to af disse byggerier i Aalborg og i Køge og vi afslutter her til efteråret det tredje med Papirtårnet i Silkeborg. To af disse byggerier er også højhuse på henholdsvis 75 og 66 meter, siger Michael Schaumann og fortsætter:

- Aarhus har altid været et fokuspunkt for os, og det er glædeligt, at vi nu endelig kan offentliggøre, at det gamle La Tour Hotel genfødes som et ikonisk højhus på 28 etager med moderne boliger. Vi manglede Aarhus, som nu endelig er på plads her fire år efter forhandlingerne begyndte. Nu mangler vi kun København, som vi stadig er på udkig efter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Mette Frederiksen om nye corona-tal: - Vi går ind i en mere alvorlig fase

Danmark

Højeste antal nye coronatilfælde siden starten af oktober: Statsministeren er bekymret

Bakken Bears

Bakken Bears tager første skridt i nyt kapitel: - Vi får nok kærligheden at føle

Annonce