Annonce
Aarhus

Nyt initiativ skal mindske smitten blandt unge: Aarhus skaber en unge-kriseledelse

Nu bliver de unge inviteret med ind i maskinrummet for at give deres input til, hvordan smittetrykket kan begrænses på en måde, så det stadig er spiseligt for de unge. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Aarhus Kommune nedsætter en ungekriseledelse, som skal rådgive og komme med løsninger til at nedbringe smitten blandt unge i Aarhus.
Annonce

AARHUS: Der var faktisk kun én ny ting på tallerkenen, da Jacob Bundsgaard (S) tirsdag formiddag holdt pressemøde på Aarhus Rådhus.

Her afslørede borgmesteren, at kommunen er i færd med at oprette en 'ungekriseledelse', der kommer til at invitere repræsentanter fra Aarhus’ store ungegruppe ind i det kommunale corona-maskinrum.

- Formålet med den nye ungekriseledelse er både at inddrage og idé-generere i forhold til, hvordan vi nedbringer smitten blandt de unge i Aarhus. Derudover skal ungekriseledelsen rådgive vores kriseledelse om indsatser målrettet unge og hjælpe med at skabe medansvar for coronakampen hos byens unge, fortæller borgmester Jacob Bundsgaard.

Dermed bliver ungekriseledelsen at betragte som kommunens øverste kriseledelses højre hånd i indsatsen for at tøjle coronasmitten blandt byens mange unge, der tilsammen udgør over en fjerdedel af århusianerne.

Annonce

Brug for de unges input

Ungekriseledelsen, der i øjeblikket er ved at blive formet, kommer til at bestå af unge fra byens største uddannelsesinstitutioner og ungdomsforeninger.


Vi er virkelig glade for at blive inviteret med.

Alexander Estrup, formand for Studenterrådet


Foreløbig består gruppen af repræsentanter for Studenterrådet ved Aarhus Universitet, Akademirådet ved Erhvervsakademiet, Børn og Unge-byrådet, Ungdomskulturhuset, Aarhus Water Sports Complex, Byhøjskolen og Århus Statsgymnasium.

- Vi er virkelig glade for at blive inviteret med. Det er enormt vigtigt, at de studerende bliver hørt. Der er brug for vores input, så vi bedst muligt kan begrænse smitten blandt byens unge, siger Alexander Estrup, der er formand for Studenterrådet ved Aarhus Universitet.

Radio4 Morgen var efter tirsdagens pressemøde forbi Aarhus Universitet for at spørge byens unge, om de nu vil yde en ekstra indsats for at bremse smittekæder, som borgmester Jacob Bundsgaard (S) beder om. Lyt til indslaget herunder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce