Annonce
Navne

Nyt job: International ekspert sætter fokus på patienters egne valg

Hilary Louise Bekker er udnævnt til professor på Aarhus Universitet og leder af det nyetablerede forskningscenter for patientinvolvering – et samarbejde mellem universitetet, Aarhus Universitetshospital og Region Midtjylland. Foto: Jann Thiele Zeiss/Aarhus Universitet

Hilary Louise Bekker er udnævnt til professor på Aarhus Universitet og leder af det nyetablerede forskningscenter for patientinvolvering – et samarbejde mellem universitetet, Aarhus Universitetshospital og Region Midtjylland.

Det er svært som patient at træffe gode beslutninger om pleje og behandling, og at hjælpe andre med at træffe dem er endnu sværere. Ikke desto mindre er det lige præcis det, professor Hilary Louise Bekker bruger sin ekspertise inden for beslutningsvidenskaben til. Den nyudnævnte professor samarbejder med sundhedsprofessionelle, patienter og sundhedsforskere for at forstå og støtte folks sundhedsbeslutninger, og hun er internationalt anerkendt for sine ressourcer og forskning i patientstøtte og -involvering.

Hilary Louise Bekker leder det tværfaglige forskningscenter, Center for Forskning i Patientinvolvering, i samarbejde med lektor Lotte Ørneborg Rodkjær. Sammen vil de og deres kolleger hjælpe sundhedsprofessionelle, metodologer og patientledede organisationer med at designe, implementere og evaluere patientinvolverende interventioner i Danmark.

Hilary Louise Bekkers tilknytning til Institute of Health Sciences, School of Medicine på University of Leeds fortsætter sideløbende med professoratet i Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce