Annonce
Navne

Nyt job: Niels Brügger

<p>Niels Brügger.</p>

Niels Brügger er udnævnt til professor MSO (med særlige opgaver) på medievidenskab på Aarhus Universitet.

Niels Brügger er udnævnt til professor MSO (med særlige opgaver) på medievidenskab på Aarhus Universitet.

Professoratet er inden for internetforskning og digital humaniora og løber i fem år. I den periode skal den nyudnævnte professor sørge for, at den forskning, der finder sted inden for internetforskning og digital humaniora, fortsætter og åbne diskussioner med det humaniora, der endnu ikke er digitalt.

»Der sker noget radikalt nyt med vores kildemateriale inden for humaniora i de her år, fordi det i stigende grad bliver digitalt - og efterhånden faktisk kun digitalt. Analogt kildemateriale vokser stort set ikke mere. Det, der bliver digitalt, er både det, der bliver født digitalt via web, iPhone, iPads osv., og alt det gamle, som vi digitaliserer. Statsbiblioteket i Aarhus er for eksempel ved at digitalisere alle danske aviser. Det betyder så også, at det digitale materiale vokser, og det får stor betydning ikke mindst i forholdet mellem samlingsholdere og forskere, og det nye felt er noget af det, jeg skal undersøge,« fortæller professor Niels Brügger.

Der skal også udvikles nye måder til for eksempel at håndtere mængden af digitale kilder, fortæller Niels Brügger.

En anden distinktion, Niels Brügger i sit professorat vil udfolde, er forholdet mellem medievidenskab og internetstudier.

»Vi har stadig medievidenskab, der studerer film, tv, radio, avis. Og så har vi internetstudier, der kun studerer internet, men der sker også en forskydning her, da flere gamle medier kommer ind over nettet. Pointen er, at mediespørgsmål faktisk trænger sig ind i alle humanistiske videnskaber, men det handler jo også om, hvordan digitale kilder bliver tilgængelige for forskningen,« fortæller Niels Brügger.

Niels Brügger er en stor international kapacitet inden for opbygning af webhistorie som forskningsfelt og forfatter til den første bog om webhistorie i verden, der udkom i 2010.

Han var i 2000 med til at grundlægge Center for Internetforskning, som han blev leder af i 2010, og han har været en af de drivende kræfter bag opbygning af forskningsinfrastruktur til internetforskning.

Han er cand.mag. i fransk og idéhistorie og har også ph.d. fra Aarhus Universitet og en forskerkarriere som lektor på medievidenskab.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Schouby om ny sportschef: Vigtigste opgave bliver at købe nye spillere og trimme truppen

Danmark For abonnenter

Runes knogler er skrøbelige som glas

Annonce