Annonce
Navne

Nyt job: På jagt efter en kur mod hiv

Hvordan reducerer vi sygdomsudvikling og dødelighed blandt individer med kroniske betændelsestilstande som f.eks. hiv, tuberkulose og zika-virus? Det spørgsmål er omdrejningspunktet for Jacob Estes, som er ny adjungeret professor i immunpatologi på Aarhus Universitet.

Hvordan reducerer vi sygdomsudvikling og dødelighed blandt individer med kroniske betændelsestilstande som f.eks. hiv, tuberkulose og zika-virus? Det spørgsmål er omdrejningspunktet for Jacob Estes, som er ny adjungeret professor i immunpatologi på Aarhus Universitet.

De næste fem år intensiverer Jacob Estes sit forskningssamarbejde med kolleger på Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet. I fællesskab vil de bl.a. søge svar på, hvad der karakteriserer hiv's evne til at persistere i cellerne og på, hvordan man kan påvirke virussets modstandsdygtighed.

Udviklingen af en hiv-kur ligger ikke lige om hjørnet, så målet er i første omgang at udvikle og teste effektive behandlinger, som gendanner immunforsvaret og forhindrer sygdommen i at udvikle sig. Det ultimative mål er at bidrage til udviklingen af en hiv-kur.

Jacob Estes er til daglig professor på Oregon Health & Science University i USA, hvor han står i spidsen for the Division of Pathobiology and Immunology.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Jada giver ekstrakoncert på Train

Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce