Annonce
Navne

Nyt job: Professorer i kunst

Honza Hoeck

To nye undervisere er ansat på Det Jyske Kunstakademi. 1. januar starter billedkunstner Sidsel Meineche Hansen som professor i billedkunst, og 1. august 2018 starter billedkunstner Honza Hoeck ligeledes som professor i billedkunst og undervisningsleder. Ansættelserne sker efter opslag af stillingerne.

Sidsel Meineche Hansen er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskoler i 2007 samt Städelschule i Frankfurt am Main og Goldsmiths College i London. Meineche Hansen har undervisningserfaring fra bl.a. CalArts i Los Angeles, Goldsmiths i London og Royal College of Art i London. Hun kommer fra en stilling som underviser på Det Fynske Kunstakademi. Hendes kunstneriske arbejde er research-baseret og kombinerer så forskellige ting som træsnit, grafik og skulptur med computerskabte billeder og virtual reality. Hun arbejder med emner, som omhandler kroppen, seksualitet, køn, kapitalisme og virtuel virkelighed. Hendes seneste VR-produktion "Dickgirl 3D(X)" præsenteres på 2018 Sundance Festival. Foruden udstillinger laver hun interdisciplinære seminarer og publikationer og har bl.a. været medredaktør på bogen "Politics of Study". Hun har udstillet bredt internationalt. I 2018 planlægger Kunsthal Aarhus i samarbejde med KW i Berlin en større udstilling af Meineche Hansen.

Honza Hoeck er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskoler i 2009. Han har undervisningserfaring fra Det Kgl. Danske Kunstakademi og andre akademier i Skandinavien og har siddet i Akademiraadets jury 2014-2017. Hoecks kunstneriske praksis ligger mellem det konceptuelle og materielle (grafik, skulptur, installation) og indbefatter også en eksperimenterende institutionskritisk dimension. Han har spillet en central rolle i gruppen bag det kunstnerdrevne udstillingssted og produktionsenheden Toves siden 2010. Her fungerer han i rollen som kurator og undersøger de bagvedliggende økonomiske mekanismer i kunstneriske processer. Hoeck har senest lavet billboard-udstillingen "Pix R Up" på Udstillingsstedet Sydhavn Station.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce