Annonce
Navne

Nyt job: Professorer i kunst

Honza Hoeck

To nye undervisere er ansat på Det Jyske Kunstakademi. 1. januar starter billedkunstner Sidsel Meineche Hansen som professor i billedkunst, og 1. august 2018 starter billedkunstner Honza Hoeck ligeledes som professor i billedkunst og undervisningsleder. Ansættelserne sker efter opslag af stillingerne.

Sidsel Meineche Hansen er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskoler i 2007 samt Städelschule i Frankfurt am Main og Goldsmiths College i London. Meineche Hansen har undervisningserfaring fra bl.a. CalArts i Los Angeles, Goldsmiths i London og Royal College of Art i London. Hun kommer fra en stilling som underviser på Det Fynske Kunstakademi. Hendes kunstneriske arbejde er research-baseret og kombinerer så forskellige ting som træsnit, grafik og skulptur med computerskabte billeder og virtual reality. Hun arbejder med emner, som omhandler kroppen, seksualitet, køn, kapitalisme og virtuel virkelighed. Hendes seneste VR-produktion "Dickgirl 3D(X)" præsenteres på 2018 Sundance Festival. Foruden udstillinger laver hun interdisciplinære seminarer og publikationer og har bl.a. været medredaktør på bogen "Politics of Study". Hun har udstillet bredt internationalt. I 2018 planlægger Kunsthal Aarhus i samarbejde med KW i Berlin en større udstilling af Meineche Hansen.

Honza Hoeck er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskoler i 2009. Han har undervisningserfaring fra Det Kgl. Danske Kunstakademi og andre akademier i Skandinavien og har siddet i Akademiraadets jury 2014-2017. Hoecks kunstneriske praksis ligger mellem det konceptuelle og materielle (grafik, skulptur, installation) og indbefatter også en eksperimenterende institutionskritisk dimension. Han har spillet en central rolle i gruppen bag det kunstnerdrevne udstillingssted og produktionsenheden Toves siden 2010. Her fungerer han i rollen som kurator og undersøger de bagvedliggende økonomiske mekanismer i kunstneriske processer. Hoeck har senest lavet billboard-udstillingen "Pix R Up" på Udstillingsstedet Sydhavn Station.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bilister skal ud på omvej: Veje i det vestlige Aarhus er også spærret mandag

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Aarhus

Heste på dybt vand: Vandmasserne ved Brabrand Sø tiltrak nysgerrige østjyder

Annonce