Annonce
Aarhus

Nyt kollegium bliver totalt røgfrit - også udenfor

Rygere må holde sig langt væk fra det nye kollegium på hjørnet af Søren Frichs Vej og Åbyvej, hvor det ikke er tilladt at ryge hverken i bygningerne eller på grunden. Foto: Flemming Krogh

Rådmand og Kræftens Bekæmpelse er glade for, at man har forbudt rygning på Åbykollegiet, der åbner fredag.

AARHUS: Når Åbykollegiet åbner 29. juni, så må eventuelle rygere skodde cigaretterne inden indflytning.

For de 202 nye lejligheder bliver røgfri, og man må heller ikke ryge udendørs på grunden.

Rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive (DF), roser initiativet:

- Lige nu ser vi en lille stigning i antallet af unge rygere, og derfor vil jeg især rose kollegiets mod til at tage fat. Jeg er sikker på, de unge får nogle gode rammer og et endnu bedre studiemiljø.

Hun håber på, at endnu flere kollegier vil tage tankegangen til sig.

Aarhus Kommune samarbejder i forvejen med Kræftens Bekæmpelse om tobaksforebyggelse blandt unge, og nu er der også indgået en general partnerskabsaftale med dem for 2018 og 2019.

- Kollegiet i Aarhus viser forbilledligt, at vi alle kan bidrage til at skabe en røgfri fremtid. Det er stærkt og vil helt sikkert inspirere andre til at tænke 'hvad kan vi gøre'? Og det er nødvendigt, hvis vi skal lykkes med, at færre børn og unge begynder at ryge, siger Annemette Staal, Kræftens Bekæmpelses lokalforening i Aarhus, der glæder sig også, at sætte forebyggelse og rygestop på dagsordenen sammen med kommunen.

Annonce
Det glæder Jette Skive, at det nye kollegie på hjørnet af Søren Frichs Vej og Åbyvej bliver røgfrit - både inde og ude. Foto: Axel Schütt og Scanpix/Iris
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Inhabilitet: Unfair og usædvanligt rygtetjek

En usædvanlig sag. Sådan kan Enhedslisten og Radikales 10-dages forespørgsel om Teknik og Miljø-rådmand Bünyamin Simseks habilitet i sagen om Risskov Strandpark betegnes. De to partier med Keld Hvalsø (EL) og Eva Borchorst Mejnertz (R) i spidsen har rejst forespørgslen, hvor de blandt andet spørger borgmesterens afdeling, hvordan den anbefaler rådmænd at agere i sager, ”der vedrører personlige venner, logebrødre og økonomiske bidragsydere.” Man sætter derfor den store projektørlampe på rådmanden og mistænker ham for vennetjenester og forklarer det med, at man har hørt rygter fra folk i området. Hvis formålet var at belyse, hvorvidt der var et inhabilitetsproblem i sagen om en udstykket villa i Risskov, så er der andre og mindre larmende måder at gøre det på. At rejse en 10-dages forespørgsel, fordi man har hørt nogle rygter, er en usædvanlig fremgangsmåde, der kun er med til at rejse opmærksomhed og mistillid i en sag, der i forvejen har været ramt af myter og misforståelser. Det er en gratis omgang for Enhedslisten og Radikale på denne måde indirekte at insinuere, at der er problemer i sagen om Risskov Strandpark, så selvom der intet viser sig at være i sagen, vil det stadig summe af rygter og snak efterfølgende. Især når man blot går videre med rygter og ikke har dokumentation for beskyldningerne. Det er ikke fremmende for tilliden til systemet og langt fra noget, man har brug for i Aarhus lige nu. Systemet er nu engang indrettet sådan, at det er en politiker selv, der skal oplyse om der er problemer med inhabilitet, og derfor kan Enhedslistens og Radikales forespørgsel ses som mangel på tillid til rådmanden. Nu er det en del af et officielt dokument, og derfor er det, der lige nu blot er rygter, blevet en offentlig mistanke om rådmanden, og det er ganske enkelt voldsomt og usædvanligt. Selvfølgelig skal man reagere, hvis man har en mistanke, men enten skal man have mere håndgribelig dokumentation, ellers skal man lufte sin mistanke mindre offentligt. Det andet er unfair.

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];