Annonce
Erhverv

Nyt koncept: Lej en handywoman

<p>Handywoman2woman har været i luften i lidt over en måned og er allerede blevet velmodtaget, fortæller Jeanne Maria Fjordback, der står bag konceptet. Foto: Kim Haugaard</p>

Jeanne Maria Fjorback fra Hjortshøj skiftede kontorjob og computer ud med vaterpas og hammer i hendes nye firma, Handywoman2woman.

Konceptet er egentlig ret lige til. Hun tager ud til andre kvinder i sin værktøjspakkede firmabil, hænger en lampe op, sliber og olierer et køkkenbord eller bygger en køkkenhave. For der mangler en handywoman som Jeanne Maria Fjorback, synes hun selv.

Handywoman, Jeanne Maria Fjorback

En kvinde, der kan hjælpe andre kvinder med alle de opgaver i hjemmet, som de enten ikke selv orker, har evner til eller som håndværkere ikke gider, fordi opgaverne er for små.

Derfor startede den 37-årige hjortshøjboer i sidste måned Handywoman2woman, og konceptet har allerede givet godt med arbejde og positive tilbagemeldinger.

Annonce

»Jeg har altid hjulpet venner og veninder med at hænge billeder og lamper op, og jeg har altid kigget på tegninger i byggeprocesser. Og så sagde en veninde til mig, at jeg da skulle prøve at blive handywoman på fuld tid, så det har jeg kastet mig ud i,« lyder det med et smil fra Jeanne Maria Fjorback.

Hun er ikke uddannet fra teknisk skole, langt fra. I de sidste tyve år har hun arbejdet med salg og marketing hos blandt andre Carlsberg, men interessen for det mere håndgribelige arbejde, lysten til at bygge, skrue i ting og reparerer har hele tiden været til stede for Jeanne Maria Fjorback.

Evnerne og interessen har hun fået fra sin far, og da det store hus i udkanten af Hjortshøj skulle totalrenoveres for fem år siden, var hun både investeret, nysgerrig og arbejdsvillig gennem de to lange år, renoveringen tog.

I grusindkørslen til det nu nyistandsatte hus holder firmabilen. »Book en handywoman« står der på et lyserødt klistermærke på siden. Det er ikke den klassiske og potente VW Transporter eller lidt smidigere Touran på gule plader. Nej, Jeanne Maria Fjorbacks firmabil er en sølvgrå Renault Clio. En minibil, der er rigeligt effektiv og med plads til både autostole og et bagegerum fyldt med værktøj.

»Det er måske lidt en 'konebil', men jeg kan altså have plads til min to-meter stige, hvis jeg lægger forsædet ned. Men folk synes, det er sjovt, når jeg kommer der i min firmabil med to barnestole bag i, og så skal jeg heller ikke have for mange omkostninger til at starte med,« forklarer hun.

For sådan er det at skifte karrierespor og starte helt forfra. Man skal starte i det små.

Værktøjet havde hun selv, men ellers skulle alt til det nye firma, der gik i luften 1. juli, startes op fra bunden. Hendes erfaring med salg og marketing gjorde, at hun selv kunne designe og lave visitkort, flyers og den facebook-side, hvor hun primært promoverer handywoman2woman fra. Og hvor hun i løbet af kort tid fik 500 følgere og en bølge af positive tilkendegivelser på det nye koncept.

»Der har været rigtig god respons allerede, og det har været dejligt. Men jeg føler også, at jeg har ramt en målgruppe, der er enorm, og jeg hører fra kvinder i både København og Odense, som spørger om der ikke kommer et lignende tilbud der,« siger Jeanne Maria Fjorback.

Hun forklarer, at det ikke er tilfældigt, at både arbejdstrøje, bilstreamer og flyers er lyserøde. Hun skal helst skille sig ud i mængden af mandlige håndværkere, og derfor er både stiletter og pangfarver en vigtig del af den visuelle identitet for det nye initiativ.

»Hvis jeg slog mig op som handyman, ville jeg forsvinde i mængden. Jeg besluttede mig for, at min målgruppe skulle være andre kvinder, men jeg har da haft én mandlig kunde, som skulle have skiftet et blandingsbatteri. Mange kvinder er måske er lidt mere trygge ved, at det er en kvinde, der kommer ud, for det er jo heller ikke sikkert, at handymanden er lækker,« lyder det med et smil fra Jeanne Maria Fjorback.

»Nogle af de mænd jeg mødte på byggepladser, grinede lidt i starten, men de er også begyndt at anbefale mig,« lyder det fra den fingernemme mor til to.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rådmand bad sin direktør tænke på Dansk Folkeparti: Kommunens jurister frikender Jette Skive for ulovlig ordre

Annonce