Annonce
Byudvikling

Nyt kontorhøjhus solgt for over en halv milliard kroner

Det store kontorhøjhus på Frederiks Plads er blevet solgt for 600 millioner kroner. Til december rykker KPMG og Nordea ind. Foto: Anette Roien
Et kontorhøjhus på Frederiks Plads er blevet solgt for 600 millioner kroner. I slutningen af året rykker Nordea ind og får hovedsæde i bygningen.
Annonce

AARHUS: I efterhånden en del år har området for foden af Jægergårdsgade lignet en stor byggeplads.

Nu er omdannelse til Fredriks Plads dog snart i mål. Det blev i denne uge markeret, da et kontorhus under opførelse på 15.000 kvadratmeter fandt sin køber.

Huset, der hedder Company House II, er tegnet af CF Møller og bygget af NCC, der nu har solgt den store bygning til PensionDanmark.

Til den nette sum af 600 millioner kroner.

- Med købet har vi sikret os en velbeliggende ejendom i Aarhus med stærke lejere. Konceptet med fleksible og bæredygtige kontorarealer er meget efterspurgt, og med købet ejer PensionDanmark nu i alt seks Company Houses, siger direktør Marius Møller.

Annonce

Nordeas nye hovedsæde

Den store bygning er indtil videre udlejet til Nordea, der får sit århusianske hovedsæde her, kun få meter fra den nyopførte bygning på den anden side af vejen, hvor Danske Bank har sit nye hovedsæde.

Både Nordea og KPMG, der er den anden lejer, rykker ind i slutningen af 2021.

Kulbroen, der skal forbinde Sydhavnen med Frederiks Plads, lander lige ved siden af Nordeas kommende domicil på Frederiks Plads. Illustration: Transform

I ejendommens øverste etager fra 8-12 etage er der fortsat ledige lejemål, som NCC forventer at udleje over den kommende periode. De ledige lejemål er fra ca. 700-3.500 kvadratmeter.

Når det hele er færdigbygget vil de to bydele bindes sammen af Kulbroen, og så har byen fået sit eget mini-finansdistrikt.

Annonce

24 etagers boligejendom

NCC har udviklet og bygget i på Frederiks Plads siden 2014. Samlet er der på Frederiks Plads opført tre enkeltstående ejendomme med lejligheder og cirka 20.000 kvadratmeter kontorer.

Nu resterer der kun det sidste høje hus mod Værkmestergade, før der er udsigt til, at Frederiks Plads er helt færdig.

Her planlægger ejendomsselskabet Bricks at bygge en 24 etager høj boligejendom lige overfor Aarhus City Tower.

Frederiksplads er næsten færdigt, men der mangler stadig det største af husene, som kan ses i det øverste venstre hjørne. 
Foto: Anette Roien
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Dagens corona-tal: Smittetallet stiger, men det ser stadig fornuftigt ud

AGF

AGF til Parken med mulig debutant i truppen

AGF For abonnenter

Kommentar: Sagen om Peter Christiansen handler ikke om penge, men om selvforståelse - og AGF har fået sendt et signal til FCK

Annonce