Annonce
Kultur

Nyt kunstværk indvies: Fortid og nutid mødes på Kvindemuseets facade

Kunstværket "Zeitgeist" lyser facaden op på Kvindemuseet. Det er realiseret med støtte fra Herman Sallings Fond og indgår som en del af den opgradering, den historiske bygning har gennemgået inden døre med støtte fra andre store fonde. Værket indvies 12. marts. Foto: Kvindemuseet

Billedkunstner Signe Klejs har skabt et nyt, lysende kunstværk til Kvindemuseet, der er baseret på vindens blæsen.

AARHUS: Hun har siden 2017 fået Ringgadebroen til at lyse op i mørket. Nu har den århusianske billedkunstner Signe Klejs også skabt et stedsspecifikt værk til Kvindemuseet.

"Zeitgeist" er navnet på værket, der med bevægelige farver lyser ud ad facadens vinduer og kan opleves udenfor det gamle rådhus, når det er mørkt. Værket er baseret på en lysende visualisering af vinden, der registreres ved hjælp af en vindmåler på taget af Kvindemuseet.

Netop bevægelighed og omskiftelighed er nøgleord for museet, som formidler forskellige tiders forskelligartede syn på køn og tendenser, der synes at skifte "som vinden blæser", hedder det i en pressemeddelelse.

Farvevalget i installationen er hentet direkte fra to store glasmosaikker i museets trappehal. De er fra 1908 og er eksempler på datidens formidlende glaskunst, hvor "Zeitgeist" er et bud på nutidens.

- Det foranderlige i "Zeitgeist" repræsenterer i denne kontekst også det cykliske i mennesket og naturen. Installationen forandres med døgnets rytme såvel som med årstidens skift mellem lys og mørke og tilfører det urbane rum en erindring om naturens omskiftelighed, som tidligere har præget menneskelivet direkte, men i nutidens oplyste byer er elimineret, udtaler Signe Klejs om værket.

12. marts klokken 20-21 er der officiel åbning og taler foran museet på Domkirkeplads - alle er velkomne.

Den århusianske billedkunstner Signe Klejs har skabt det nye værk, "Zeitgeist", til Kvindemuseets facade. Hun står også bag lysinstallationen "Hesitation of Light" på Ringgadebroen, der er inspireret af videnskabsmanden Ole Rømer. Arkivfoto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

En kviktest og en drink for 149 kroner: Nyt privat testcenter åbnet ved åen i Aarhus

Alarm 112

26-årig idømt fængsel for vidnetrusler: Fandt betjent på Facebook og truede med at slå hans søn ihjel

Aarhus For abonnenter

Knæskallen gik i seks stykker: - Jeg mistede min udødelighed i cykelstyrtet

Alarm 112

Mand i varevogn skaber frygt i Åbyhøj: Ville have drenge til at hoppe ind i bilen og vise vej til Kvickly

Annonce