Annonce
Livsstil

Nyt liv på den gamle havn: Stor fiskerestaurant på vej

En blanding af et bornholmer-røgeri og et Skagen-pakhus er tanken bag det ydre af den nye bygning på fiskerihavnen. Visualisering: Luplau & Poulsen Arkitekter

Det maritime miljø med træskibe, lystbåde og fiskekuttere på den gamle del af Aarhus Havn bliver opgraderet med ny, stor fiskerestaurant.

Annonce

Op gennem 70'erne og 80'erne var det centrum for kunder til fiskehandlerne og til skibsprovianteringen på hjørnet, for de årlige havnefester og i solskin for kolde sodavand og bajere på kajkanten.

Siden er der sket meget i området omkring "slæbestedet" på fiskerihavnen. Væk er både havnefester og skibsproviantering, og med et storbytænkende Aarhus har området fået adskillige eksklusive boliger tæt på, udsigt til "lille Dubai" på Aarhus Ø og foreløbig tre restauranter.

Snart er en ny på vej, for hvor skibsprovianteringen før holdt til, bygger den århusianske ejendomsinvestor Niels Albertsen, der ejer grunden, et godt 500 kvadratmeter stort hus i to etager.

- Hele stueetagen bliver til restaurant, og vi laver samtidig en terrasse til udeservering, så gæsterne kan sidde og kigge på lystbådene, der ligger lige op til bygningen. Vi er ved at lave kontrakt med en erfaren Aarhus-restauratør, som hovedsageligt vil servere gode fisk og skaldyr. Vi har haft mange interesserede, men det er vigtigt for mig, at det bliver ordentligt, for pizzeriaer og kæderestauranter er der nok af i forvejen, siger Niels Albertsen.

Med Skovvejen, Klintegården og Langelinieparken i baggrunden ligger bygningen med fiskerestaurant helt ned til kajen. Visualisering: Luplau & Poulsen Arkitekter
Annonce

Skagen møder Bornholm

Ligesom restauranten skal være af en vis standard, har Niels Albertsen på samme måde sat overlæggeren højt for selve bygningen.

- Ideen er, at det er et miks mellem de røde fiskepakhuse i Skagen og et bornholmsk røgeri. Vi har kombineret træ med en markant skorsten, og vi har kælet for detaljerne med ordentlige materialer både ude og inde. Det er meget maritimt, så det passer ind i miljøet, frem for at det er et eller andet moderne glasbur, vi har lavet, forklarer han.

Niels Albersten fortæller videre, at hele førstesalen er udlejet til et firma, der udvikler software til søfartsindustrien, men hvem restauratøren i stueetagen bliver, vil han endnu ikke ud med. han afslører dog, at den er planlagt til at åbne 1. september.

Niels Albertsen ejer i forvejen flere ejendomme i byen - blandt andet Lille Torv 2, der huser Illum Bolighus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Handelsgymnasium i Viby sender 1.100 elever hjem: Coronasmitte lukker endnu et uddannelsessted i Aarhus

Aarhus

Coronasmitte: Marselisborg Gymnasium sender alle elever hjem resten af ugen

Annonce