Annonce
Aarhus

Nyt liv til Aarhus Bugt: 62.500 ørreder slippes løs

Mere end 30.000 små ørreder bliver onsdag sat fri i Aarhus Å. Sådan så det ud sidste år. Pressefoto

Bestanden af ørreder skal stadig have hjælp. Onsdag bliver der derfor ekstra liv i Aarhus Å og andre vandløb nord for byen.

Der bliver ekstra liv i Aarhus Å, Egå og flere små bække Kalø Vig, når 62.000 små ørreder onsdag bliver sluppet fri i vandløbene.

Mere end 30.000 ørreder mellem 10 og 15 centimeter udsættes ved Mølleparken i Aarhus, hvorefter de resterende fragtes videre mod nord, hvor de udsættes i vandløbene der. Formålet er primært at give bedre muligheder for at fange havørreder i Aarhusbugten.

Fiskene er såkaldte ørredsmolt og af egen avl. Moder- og faderfiskene er ved elfiskeri i efteråret 2016 indfanget i Giber Å og derfra transporteret til Lundby Fisk, et specialdambrug ved Nibe. Her er fiskene strøget for æg, befrugtet og udklækket som yngel, hvorefter der er nusset godt om dem halvandet års tid. Så nu er de klar til at komme ud i naturen, hvor de må klare sig selv. Om et år eller to vil de kunne fanges i bugten eller langs kajerne i Aarhus Ø og Havn.

- Vi har fortsat behov for at fastholde planerne for udsætninger af ørredungfisk til Aarhus Bugt af hensyn til det rekreative fiskeri. Men potentialet for at skabe mange flere naturlige vandløb og gydevande er absolut til stede. Aarhus Kommunes fantastiske projekt med genetablering af Giber Å ved Vilhelmsborg er et rigtig godt eksempel på, hvordan der kan sikres mere natur, større fiskebestande og en flerdobling af havørreder til bugten, udtaler Arne Bager, der er formand for Østjyske Lyst- og Fritidsfiskere, ØLF i en pressemeddelelse.

Tidligere år er der blevet sat 12-13.000 små ørreder ud i Giber Å. Lystfiskerne har stor tiltro til at bestanden i Giber Å nu kan holde sig selv i live. Derfor bliver der ikke sat nye ørreder ud i åen.

Interesserede er velkomne til at kigge forbi Mølleparken, når 30.000 små ørreder bliver sat fri i Aarhus Å. Sådan så det ud sidste år. Pressefoto

Kig forbi

Bestanden af ørreder i Aarhus Bugt stammer ikke bare fra udsætninger, men også af vilde fisk, der produceres naturligt i de mange bække og åer, der udmunder i bugten. De østjyske kommuner og lystfiskerne gør i disse år et stort arbejde for at flest mulige bække og åer bliver naturlige vandløb med spændende natur og gode fiskebestande.

- Vi i ØLF ser med stor interesse frem til Aarhus Byråds drøftelser om visioner for Aarhus Bugt, fiskeriet og herunder det rekreative fiskeri, som politiske partier har stillet forslag til. Aarhus Kommune og andre kommuner omkring bugten kan selv træffe beslutninger og iværksætte projekter for flere naturlige vandløb og gydevandløb. Her er der ikke behov for at afvente andre myndigheder, forklarer Arne Bager.

Udsætningen foregår onsdag 18. april klokken 14 og interesserede, der gerne vil se, når mere end 30.000 små ørreder bliver sat fri, er velkomne.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Kollaps flår et blødende sår i Enhedslisten i Aarhus: - Jeg er mega-vred og oplever en åbenlys tillidskrise

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Se video: De stenriges legetøj - 45 superbiler rullede ind på torvet

Aarhus For abonnenter

Flere føler sig til grin: Inge og Birgit er begge indkaldt til 'forundersøgelser' - i år 2027

Sport

En drilsk klausul: Derfor var det nødvendigt for Skanderborg Aarhus at skrive ny kontrakt med Danmarks største talent

Debat

Afvist på en bar: Kom igen, når du har crop top på

Aarhus

Ugens corona-tal: Antallet af indlagte halveret, men smitten er steget i forhold til forrige uge

Kultur For abonnenter

Pip pip på Svalegangen: En stork flyver ikke pludselig til Færøerne, fordi den har lyst

Aarhus For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Aarhus

Aarhus

Se alle billederne: Så slidt er byens engang flotteste 'dame' i dag - men en opfriskning er på vej

AGF

AGF meldt til politiet efter dramatisk ulykke: Træner lå fastklemt og bevidstløs i styrkecenter

AGF

Valby, Brønshøj, Marstal og kikset hooligan-stormløb på Gentofte Stadion: AGF-kampe ude i landet giver særegne oplevelser

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Alarm 112

Fuld gevinst til patrulje: Nappede to narkosælgere i ét hug

Annonce