Annonce
Aarhus

Nyt luksushotel vil være byens frækkeste

Radisson Red er en ny hotelkæde, der forsøger at være 'frækkere' end de tradionelle hotelkæder. Med et fokus på anderledes indretning og et uhøjtideligt miljø. Den første af slagsen i Norden kommer til at ligge i Aarhus tæt ved Rådhuspladsen. Foto: Flemming Krogh

Om et års tid åbner et nyt design-hotel i Aarhus. Det er kæden Radisson Red, der står bag det nye luksushotel med 78 værelser.

Annonce

AARHUS: Et gigantisk, rødt banner hænger på en nyere bygning i midtbyen og sender et signal om, at her kommer hotellet Radisson Red til at ligge. Hvor der før lå et stort advokatkontor på etagerne i hjørnebygningen overfor Ridehuset, kommer turister og andre besøgende til at bo i fremtiden.

- Aarhus er en dynamisk by, som er kendt for at være et sted turister fra Norden og hele Europa rejser til for at opleve kultur, som Aros og et væld af gastronomiske tilbud. Universitetet og Aarhus som en IT-venlig by, der desuden rummer stor viden inden for moderne teknologi og bæredygtighed, tiltrækker mange mennesker, siger Sonja Divé-Dahl, fra Radisson Red Hotels.

Radisson har i forvejen et hotel i byen på den modsatte side af Ridehuset i det gule Scandinavian Center, hvor Radisson Blue ligger. Nu kommer Radisson Red til at ligge i nærheden, men med en ganske anden profil. Hotellet bliver et såkaldt design-hotel, som sætter fokus på en uhøjtidelig stemning med lækre møbler og materialer.

Næste år slår Sonja Divé-Dahl, fra Radisson Red Hotels og bygherrer Niels Albertsen dørenen op for det nye hotel, hvor en overdækket gård mellem to eksisterende bygninger, kommer til at blive hjertet i det nye hotel. Foto: Flemming Krogh
Den århusianske arkitekt Thomas Christensen har tegnet ombygningen af hotellet og kommer formentlig også til at sætte sit præg på indretningen, hvor vægge beklædt med træpaneler vil bidrage til at skabe en intim stemning. Foto: Flemming Krogh
Annonce

Forskellige suiter

Værelserne eller suiterne, som de vel bør kaldes, da de mindste værelser er på 50 kvadratmeter, bliver indrettet i den eksisterende bygning. Det giver et særpræg, da rummene er forskellige. Den markante del af det nye byggeri bliver en overdækket atriumgård med glastag, som kommer til at forbinde de to bygninger, som ligger her i forvejen.

- Receptionen kommer til at ligge i gårdrummet. Det bliver utroligt flot. Vi har endnu ikke besluttet, hvordan indretningen bliver. Måske kommer der en cocktailbar i det højloftede rum, funderer Sonja Divé-Dahl, som har et nært samarbejde med arkitekt Thomas Christensen, fra det århusianske firma Luplau & Poulsen Arkitekter.

Arkitektfirmaet er hyret til at tegne det nye hotel. De skal også komme med bud på indretningen, som ikke skal ligne andre hoteller. Hvor den kølige blå farve man bruger i det nuværende Radisson-hotel, sender et signal om afdæmpethed, vil er den røde være et bud på 'noget dristigt'. Her bliver plads til at eksperimentere. Men hvordan det mere konkret kommer til at tage sig ud, er endnu ikke afgjort.

- Vi ser Aarhus som "den frække" storby. Vi er ikke København, men vi tør og kan noget særligt. Byen er i en hastig udvikling, og vi forventer at fordoble antallet af hotelovernatninger fra én million i 2015 til to millioner i 2025. Det kan Radisson Red bidrage til i fremtiden, forventer direktør i VisitAarhus, Peer Kristensen, som på den måde ikke frygter en overkapacitet af hotelværelser.

Sådan kan det nye hotel komme til at se ud. Illustration: Luplau Poulsen Arkitekter/Dimension Design
Annonce

Fra lejligheder til hotel

At det endte med at blive et hotel, som skulle ligge på en af byens mest central adresser, fryder århusianeren Niels Albertsen, der ejer bygningen.

- Jeg overvejede at bygge huset om til lejligheder. Men da idéen til at indrette et hotel opstod, var jeg straks med på det. På den måde kan jeg også beholde bygningen, siger bygherren med et bredt smil, som har mange roser til Aarhus Kommune for at være nemme at samarbejde med.

Allerede næste år omkring denne tid forventer Niels Albertsen og folkene bag Radisson Red, at der er åbent for gæster.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Endnu en skoleelev er smittet med corona: 32 børn og seks medarbejdere sendt hjem

Aarhus For abonnenter

Borgerlige partier sikrer festugen: Lad os ikke styre af frygt

Aarhus

30-årig dømt for at sætte ild til overbos lejlighed: - Et rent held at ingen kom til skade

Annonce