Annonce
Kultur

Nyt madhus på Northside: To kendte Aarhus-restauranter i samarbejde

Frederiksgade 42 og Hærværk. Fotos: Axel Schütt og Kim Haugaard
Der er bæredygtighed, grøntsager og økologi på menuen, når to kendte Aarhus-restauranter åbner nyt fælles madhus på Northside.

AARHUS: Northside er en festival kendt ikke kun for musikken, men også for dens konstante og stigende fokus på miljø og bæredygtighed.

Til juni går det løs igen, og det nævnte store fokus er som de tidligere år blot blevet endnu større. Også på madscenen. Blandt andet skifter det store to-etagers spisested på bakken restauratør, så det i år bliver et samarbejde mellem de to kendte Aarhus-restauranter Hærværk og Frederiksgade 42.

Øverste etage bliver som tidligere VIP-område, og nedenunder bliver der ikke bare almindelig a la carte-restaurant, men også fællesspisning ved langborde på forskellige tidspunkter.

Idéen til det nye samarbejde er kommet fra ejeren af Frederiksgade 42, Christian Bøjlund, der gerne ville arbejde med sine visioner for bæredygtighed og madkultur på en festival, der deler hans værdier.

- Northside er hamrende spændende, fordi den er grøn, uden at det hele bliver for højkulturelt, men stadig er folkeligt. Og så forsøger den hele tiden at tage nye skridt inden for bæredygtighed. Blandt andet derfor er det en festival, som århusianerne er stolte af, og det skal de gerne blive ved at være. Ligesom stilen skal holdes og bare blive endnu stærkere. Det vil vi gerne medvirke til, siger han til Århus Stiftstidende.

Annonce

Northside er hamrende spændende, fordi den er grøn, uden at det hele bliver for højkulturelt, men stadig er folkeligt.

Christian Bøjlund, Fredriksgade 42

Hver deres force

Maden i det nye spisehus til både fællesspisninger og a la carte bliver efter Frederiksgade 42's princip om 80 procent grøntsager og 20 procent kød eller fisk.

- Alt bliver selvfølgelig økologisk, det bliver sæsonrigt og får lidt asiatisk smag. Groft sagt kommer Hærværk med det gode håndværk og teknikkerne, og vi kommer som dem, der mere er med til at skubbe til normen med vores ideologier. Så vi komplimenterer hinanden rigtig godt, mener Christian Bøjlund.

Hærværk & Frederiksgade 42 holder åbent hele dagen under festivalen, og efter spisning omdannes stueetagen til bar, der fortsætter til klokken 02.30.

Northside 2019 afvikles i Ådalen 6.-8. juni.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.

Annonce