Annonce
Kultur

Nyt madhus på Northside: To kendte Aarhus-restauranter i samarbejde

Frederiksgade 42 og Hærværk. Fotos: Axel Schütt og Kim Haugaard
Der er bæredygtighed, grøntsager og økologi på menuen, når to kendte Aarhus-restauranter åbner nyt fælles madhus på Northside.

AARHUS: Northside er en festival kendt ikke kun for musikken, men også for dens konstante og stigende fokus på miljø og bæredygtighed.

Til juni går det løs igen, og det nævnte store fokus er som de tidligere år blot blevet endnu større. Også på madscenen. Blandt andet skifter det store to-etagers spisested på bakken restauratør, så det i år bliver et samarbejde mellem de to kendte Aarhus-restauranter Hærværk og Frederiksgade 42.

Øverste etage bliver som tidligere VIP-område, og nedenunder bliver der ikke bare almindelig a la carte-restaurant, men også fællesspisning ved langborde på forskellige tidspunkter.

Idéen til det nye samarbejde er kommet fra ejeren af Frederiksgade 42, Christian Bøjlund, der gerne ville arbejde med sine visioner for bæredygtighed og madkultur på en festival, der deler hans værdier.

- Northside er hamrende spændende, fordi den er grøn, uden at det hele bliver for højkulturelt, men stadig er folkeligt. Og så forsøger den hele tiden at tage nye skridt inden for bæredygtighed. Blandt andet derfor er det en festival, som århusianerne er stolte af, og det skal de gerne blive ved at være. Ligesom stilen skal holdes og bare blive endnu stærkere. Det vil vi gerne medvirke til, siger han til Århus Stiftstidende.

Annonce

Northside er hamrende spændende, fordi den er grøn, uden at det hele bliver for højkulturelt, men stadig er folkeligt.

Christian Bøjlund, Fredriksgade 42

Hver deres force

Maden i det nye spisehus til både fællesspisninger og a la carte bliver efter Frederiksgade 42's princip om 80 procent grøntsager og 20 procent kød eller fisk.

- Alt bliver selvfølgelig økologisk, det bliver sæsonrigt og får lidt asiatisk smag. Groft sagt kommer Hærværk med det gode håndværk og teknikkerne, og vi kommer som dem, der mere er med til at skubbe til normen med vores ideologier. Så vi komplimenterer hinanden rigtig godt, mener Christian Bøjlund.

Hærværk & Frederiksgade 42 holder åbent hele dagen under festivalen, og efter spisning omdannes stueetagen til bar, der fortsætter til klokken 02.30.

Northside 2019 afvikles i Ådalen 6.-8. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Annonce