Annonce
Aarhus

Nyt taxaselskab ruller ud i byens gader: Viggo sender fem elbiler på gaden til november

I weekenden kan du møde Viggos nye elbiler i bybilledet. Foto: Viggo
13. november sender taxaselskabet Viggo fem biler i aktion i byens gader. Ambitionen er at have 10 elbiler kørende inden udgangen af året.
Annonce

AARHUS: Et nyt taxaselskab ruller ind i Aarhus' gader i november måned.

Efter at have nydt stor succes i landets hovedstad, så tager det miljøvenlige taxaselskab Viggo turen over Storebælt og vil fra 13. november have fem elbiler kørende i byens gader.

Inden udgangen af året er det ambitionen, at man skal have 10 biler kørende i landets næststørste by.

- Viggo adskiller sig fra det mere traditionelle taxiselskab ved at forene moderne teknologi og klimabevidsthed. Vi har ingen telefoncentral, og vi har ingen forurenende dieselbiler. Til gengæld har vi en brugervenlig app og nul-emissionsbiler - altså elbiler, som til en god, fast pris kører en stigende kundegruppe fra A til B, siger CEO i Viggo Kenneth Herschel i en pressemeddelelse.


Vi har ingen telefoncentral, og vi har ingen forurenende dieselbiler. Til gengæld har vi en brugervenlig app og nul-emissionsbiler - altså elbiler, som til en god, fast pris kører en stigende kundegruppe fra A til B

Kenneth Herschel


Det er primært to modeltyper, der udgør Viggos vognpark. Tesla Model 3 og Jaguar I-Pace er de elbiler, der har længst rækkevidde og derfor giver den bedste økonomi for de nye vognmænd.

Annonce

Naturligt skridt

Den nye dreng i klasse har store ambitioner på det skandinaviske marked. Inden udgangen af næste år vil de være i fem skandinaviske byer, og ifølge Viggo er Aarhus det naturlige skridt at tage efter København.

Fakta

  • Viggo har 55 biler kørende i Storkøbenhavn, og forventer at åbne op uden for Danmark i 2021.
  • Viggo er prismæssigt på samme niveau som den eksisterende branche
  • Du kan kun bestille en Viggo via Viggo appen, som du kan hente på get.viggo.com/apr
  • Viggo kører kun med elbiler - dog flere forskellige slags. Lige nu tæller flåden flest biler á mærkerne Tesla og Jaguar, men også Hyundai og Kia
  • Viggos bestyrelsesformand er Peter Bardenfleth-Hansen, tidligere EMEA Direktør for Business Development i Tesla
  • Viggo har i alt 17 medarbejdere i hhv. København og Vilnius

- Aarhus imponerer på mange måder, men især deres mål og ambitioner om at være CO2-neutral i 2030 gør, at byen matcher alt, hvad vi i Viggo tilsvarende ønsker for fremtiden. Transport fylder omtrent en tredjedel af Danmarks samlede CO2-forbrug, og derfor giver Viggos elbiler i byen rigtig god mening, siger Kenneth Herschel og fortsætter:

- Vi glæder os til, at en masse klimabevidste aarhusianere downloader Viggo-appen d. 13. november - jeg tror, der er mange, lyder det fra direktøren.

Selvom Viggo først går officielt i gang 13. november, så kan man allerede fredag og lørdag støde på det nye selskab i gaderne. To biler vil lave testkørsel i Aarhus og fredag kan du mellem klokken 15.00 og 02.00 møde bilerne, ligesom de igen kører lørdag fra 12 til 02.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Kører letbanen, er den forsinket eller helt aflyst? Passagererne savner informationer på stationerne

Annonce