Annonce
Aarhus

Nyt milliard-byggeri går i gang på Aarhus Ø

Med sine to trekantede og terrasseformede karréer bliver Nicolinehus et markant byggeri på Aarhus Ø med lystbådehavnen til den ene side og Bassin 7 med havnebadet til den anden.Illustration: Aart Architects
Nicolinehus på Aarhus Ø med 240 boliger, butikker, kontorer, caféer og restauranter forventes at stå færdigt i 2022.
Annonce

AARHUS: Så er næste store byggeprojekt på Aarhus Ø klar til for alvor at gå i gang efter sommerferien.

Byggetilladelsen er netop kommet i hus, og nu har Bricks A/S indgået kontrakt med NCC, der som entreprenør skal stå for at opføre Nicolinehus med 240 boliger, kontorer, butikker og caféer.

Forventningen er, at Nicolinehus med sine to selvstændige karréer på 12 og 17 etager og i rødt tegl, står klar til indflytning om tre år.

Nicolinehus vil da indeholde 181 ejerlejligheder, 60 lejelejligheder, kontorlejemål, butikker, en central markedshal med caféer og stande og en parkeringskælder med plads til 450 biler. Og i Nicolinehus åbner der - hvad mange beboere på Aarhus Ø ser frem til - bydelens første dagligvarebutik, en Føtex.

Totalt løber byggeriet op i 40.000 etagekvadratmeter – og prisen rammer en milliard kroner.

Nicolinehus

Nicolinehus kommer til at ligge mellem Havnebadet og Aarhus Lystbådehavn med kajkanter til begge sider og vil med et diagonalt stræde gennem byggeriet binde Aarhus Ø sammen med resten af Aarhus.

Totalt består projektet af 40.000 kvadratmeter over terræn 25.000 kvadratmeter kælder.

Nicolinehus kommere til at indeholde blandt andet:

181 ejerlejligheder

60 lejeboliger

Markedshal med cafeer og stande, der sælger mad og drikke

En dagligvarebutik - Føtex

6.000 kvadratmeter kontorarealer fordelt på 3 etager

Bygherre er Bricks A/S. Projektet er tegnet af Aart Architects og NCC er totalentreprenør.

Nicolinehus forventes at stå færdig i 2022.

Annonce

Projekt med mange funktioner

Direktør Philip Foss, Bricks A/S, lægger i en pressemeddelelse ikke skjul på sin glæde over, at vejen nu er banet for det ambitiøse byggeri:

– Det forpligter at opføre et byggeri på denne unikke placering, og med vores aftale med NCC kan vi nu indfri dette.

- Byggeriet er enestående for Aarhus Ø og udmærker sig ved både placering, arkitektur og valget af kvalitetsmaterialer samt ikke mindst– de mange forskellige funktioner og anvendelsesmuligheder, der er tænkt ind i Nicolinehus. Derfor er vi også ekstra stolte og glæder os til at se det endelige resultat i 2022. Nicolinehus vil knytte bånd mellem det gamle og nye Aarhus, og samtidig bidrager vi til en mangfoldighed i bydelen med boliger i alle størrelser – fra 45 til 300 kvadratmeter, siger Philip Foss.

Annonce

Et stræde mellem karréerne

Mellem de to karréer ligger Nicolinestrædet, der forbinder Dagmar Petersens Gade og Bernhardt Jensens Boulevard, som et hyggeligt stræde, hvor man kan færdes uhindret i gadeplan med tæt kontakt til butikker og restauranter i Nicolinehus samt ikke mindst markedshallen og miljøet omkring Lystbådshavnen, havnebadet og det kommende kongreshotel på bassin 7.

Nord for Nicolinehus kommer der desuden en ny, offentlig aktivitetsplads, der også vil være delvist begrønnet.

- Vi er utrolig glade for at skulle opføre Nicolinehus. Byggeriet bliver en perle på Aarhus Ø med arkitektur af høj kvalitet, siger direktør Mogens Nielsen, NCC Byggeri Vest.

I forvejen har NCC opført Isbjerget og Havneholmen på Aarhus Ø og Dokk1 på havnefronten.

Det er også det NCC-ejede Hercules Fundering, der allerede er i gang med forberedelserne i jorden til Nicolinehus. Arbejdet omfatter blandt andet 8700 kvm spuns og 700 borede jordankre. Det er færdigt til august, hvorefter byggeriet går i gang.

Mellem Nicolinehus to karréer bliver der et lille stræde med caféer og butiksliv.Illustration: Aart Architects
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce