Annonce
forside

Nyt modehus i Aarhus får ekstra meget plads

Drektør i Headstart Fashion Christian Chapelle er tilfreds med den hurtige udvikling, der har været i det nye modehus. Arkivfoto

Det er kun fem måneder siden det nye udviklingsmiljø for modebranchen Headstart Fashion House blev indviet. Og allerede nu skrues der op forambitionerne med en fordobling af modehuset areal.

Modehus: begyndelsen af 2017 rykker modedesigner Alexandra Frankø ud af sit hjemmekontor og ind i de nye udvidede faciliteter i Mindet 4 i Headstart Fashion House. Det gør hun for at kunne fokusere mere på sit eget nye modebrand "Frankø Denmark".

I Headstart Fashion House får Alexandra Frankø, ud over en kontorplads, adgang til en lang række fordele. Det betyder bl.a. rådgivning fra Danmarks største brancheorganisation Dansk Mode & Textil, et relevant netværk og mulighed for en mentor.

- Som nystartet modevirksomhed er det uvurderligt at være en del af et stærkt netværk, og netop derfor valgte jeg at søge kontorplads i Headstart Fashion House. Her får jeg rig mulighed for at spare med andre nystartede og etablerede virksomheder. Derudover er min nye kontorplads placeret i flotte lokaler med en god central beliggenhed og jeg har samtidig fået et medlemskab af brancheorganisationen Dansk Mode & Textil. Med DM&T medlemskabet får jeg adgang til de helt samme ydelser som andre medlemmer, men da Headstart Fashion har tegnet én stor medlemskabsaftale for Headstart Fashion House får jeg adgang til ydelserne på meget fordelagtige vilkår, fortæller den unge modedesigner Alexandra Frankø.

I Headstart Fashion House kommer hun til at dele miljø og kontor med flere ligesindede modevirksomheder som eksempelvis Rodtnes Bags, Gudrun&Gudrun og Thorning/Astrup.

Annonce

Headstart Fashion House

Headstart Fashion House er etableret af den Erhvervsdrivende Fond Headstart Fashion og skræddersyet efter virksomhedernes behov.Modehuset har siden åbningen 24. august 2016 udlejet alle kontorpladserne på 1. sal til otte modevirksomheder og en organisation inden for mode- og livstilbranchen. Pr. 16. januar har fonden overtaget yderligere plads i samme bygning, så der kan blive plads til flere virksomheder.

Målet er, at Headstart Fashion skal gøre Region Midtjylland til Danmarks nye kraftcenter for mode og skal samtidig være et knudepunkt, der binder modebranchen i regionen sammen og skaber relationer til resten af landet og udlandet.

70 modemennesker fra Aarhus skal høre en lokal pelsdyravler og en butnmager fortælle om deres arbejde med dyr og pels og hvordan det kan bruges i moden.

Fremtidens modehus

Et modehus er traditionelt set en modeskabers forretning, der rummer både design, indkøb, tilskæring, syning, tilpasning, modelfremvisning samt salg. Headstart Fashion House er inspireret af det traditionelle modehus. I fremtidens modehus vil der derfor også være mulighed for at designe og konstruere på modehusets etager. Derudover vil det være muligt at udstille og booke lokale til salgsmøder.

- Jeg er stolt af, at vi på kort tid har skabt et fundament hvor modevirksomheder og modeiværksættere kan udvikle sig. Med en plads i Headstart Fashion House får man som virksomhed adgang til et unikt netværk og konkrete værktøjer, som kan bidrage til at modevirksomhederne udvikler sig yderligere, siger direktør i Headstart Fashion ChristianChapelle.

pcb

Kommunenes støtte til den århusianske modbranche: Headstart Fashion åbner et nyt sted på havnen for kommende talenter. En slags arbejdsfællesskab. Det første af sin slags i landet.
Otte mode firmaer viser design frem for lokal og international presse på Aarhus Teater. Arrangeret af Headstart Fashion.
Otte mode firmaer viser design frem for lokal og international presse på Aarhus Teater. Arrangeret af Headstart Fashion.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) går i glemmebogen som kæmpe succes

Alt imens de nye, store FGU-institutioner (FGU = Forberedende Grund Uddannelse) kæmper for at finde fodfæste, viser det sig, at forløberen, Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU), har været en stor succes (https://www.uvm.dk/aktuelt/nyheder/uvm/2019/sep/190927-syv-ud-af-ti-unge-kommer-godt-videre-efter-kombineret-ungdomsuddannelse). FGU-institutionerne er opbygget som meget store institutioner (Aarhus ca. 700 elever) og skal løse opgaven med at hjælpe unge uden forudsætninger for at gennemføre en anden ungdomsuddannelse. KUU havde samme målsætning, men uddannelsen var baseret på institutionssamarbejder og dermed mindre pædagogiske miljøer med plads til individuelle forskelle. I Aarhus havde vi gennem pilotforsøg gjort positive erfaringer, med at forskellige mindre institutioner (bl.a. produktionsskoler og daghøjskoler) arbejdede sammen i respekt for indbyrdes forskelligheder og med plads til forskelligheden i målgruppen. Det førte naturligt frem til et forbilledligt samarbejde omkring den KUU, der nu viser sig at have været en stor succes, og hvor syv ud af ti unge er kommet godt videre. Lovgivningsprocessen bagved KUU var desværre præget af politisk uenighed, så opbakningen var ikke bred. Derfor blev KUU-lovgivningen tidsbestemt med udløb i 2021. Lovgiverne på Christiansborg købte sig tid til at blive enige om en løsning på den udfordring, man vidste var der. Resultatet blev FGU, en stor og samlende lovgivning med bred opbakning, hvilket naturligvis er positivt og helt nødvendigt. Desværre levner FGU-loven umiddelbart ikke plads til undervisningssamarbejder med mindre, selvstændige institutioner (f.eks. daghøjskoler), der dermed afskæres fra at bidrage med massiv erfaring og kompetencer, der nu ses dokumenteret gennem den succes, som KUU har været. Politiske ønsker om indflydelse og styrbarhed gik forud for hensynet til den sårbare målgruppe; systemkrav trumfer menneskehensyn og sund fornuft. Alt imens vi slikker sårene og kæmper for at holde os på benene, efter at have investeret massivt i at gøre det godt til gavn for målgruppen, ønsker vi FGU-institutionerne held og lykke med at løse opgaven. Men vi savner en forklaring på, hvorfor eksempelvis daghøjskolerne i Aarhus, der nu gennem fem år har bidraget massivt til en sjælden set succes på uddannelsesområdet, atter skal kæmpe for overlevelse efter at have spillet rollen som nyttige idioter. Når det så viser sig, hvor FGU oplever problemer, er vi naturligvis klar til at indgå i samarbejder, til glæde for de mange, der ikke lige er skabt til at trives på kæmpe institutioner.

Annonce