Annonce
Debat

Nyt museum: Vi har brug for at udforske morgendagen

"Et nyt naturhistorisk museum i Aarhus skal være med til at sætte en ny standard for formidling, og Aarhus skal være det sted, hvor børnefamilier tager på ferie, fordi børnene gerne vil besøge Naturhistorisk Museum", skriver Mette Skautrup. Arkivfoto: Flemming Krogh

DEBAT: "Livet forstås baglæns, men må leves forlæns", sagde vores berømte forfatter og filosof Søren Kierkegaard. Det er mange år siden, men det er stadig nødvendigt at forstå den verden, vi er en del af, for at være med til at forme den verden, vi ønsker for fremtiden.

Det gør sig gældende i alt, vi foretager os. Ved et besøg i Den Gamle By bliver vi klogere på, hvorfor vores by ser ud, som den gør i dag, og hvordan vi former byen for fremtiden. Tager man på Moesgaard, kan man ikke undgå at blive opslugt af historien og finde fornyede indsigter i, hvordan vores kultur er formet, og hvordan vi er endt op netop, som vi er.

Når det gælder klima, miljø og bæredygtighed, så er der ikke adgang til samme læring til trods for, at det om noget er et emne, der skaber debat og splitter generationer. Ikke bare i dagens Danmark, men i hele verden.

Annonce


Derfor støtter vi konservative i Aarhus etableringen af et Naturhistorisk Museum ved havnen i Aarhus. Et museum, der skal danne os, både børn og voksne, til at forstå, hvordan vi kan tage bedre vare på verdenen omkring os.


Hvordan finder vi så et fælles fodslag, og tager vi vare på vores klode og dem, som bor her? Det er et stort spørgsmål, som kræver viden, en viden, der kan være meget tung at tilegne sig.

Men netop i Aarhus har vi gode eksempler på, hvordan man gør tung viden letfordøjelig for selv de mindste. Derfor er det også vigtigt, at vi i Aarhus får et nyt og moderne naturvidenskabeligt museum. Et museum, der formidler naturvidenskab, klima og økosystemer og ikke bare sætter det ind i en nutidig kontekst, men også skaber forståelse for generationerne før os og den viden, de har tilegnet sig.

Et nyt naturhistorisk museum i Aarhus skal være med til at sætte en ny standard for formidling, og Aarhus skal være det sted, hvor børnefamilier tager på ferie, fordi børnene gerne vil besøge Naturhistorisk Museum.

Aros, Den Gamle By og Moesgaard er allerede med til at tiltrække mange gæster til byen, og  fire fyrtårn inden for museer vil styrke Aarhus som turistby og give århusianerne et smukt sted ved havnen, hvor vi kan udforske morgendagen.

Derfor støtter vi konservative i Aarhus etableringen af et Naturhistorisk Museum ved havnen i Aarhus. Et museum, der skal danne os, både børn og voksne, til at forstå, hvordan vi kan tage bedre vare på verdenen omkring os.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus

Sygeplejerskerne strejker: De første aflysninger er på vej til patienterne

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce