Annonce
Aarhus

Nyt notat: Flere er blevet smittet ved eid-fester og en begravelse

De seneste tre uger er antallet af smittede med coronavirus steget. Foto: Helle Arensbak
Muligvis stammer noget af den smitte, vi har set siden den første smittestigning i slutningen af juli, fra større eid-fester og en begravelse viser et nyt notat.

AARHUS: Den seneste uges tid er coronavirussen igen blusset op - først i Aarhus og senere i blandt andet Silkeborg.

Nu viser et nyt notat, at smitten "muligvis" har spredt sig blandt folk fra Somalia og Libanon i Aarhus-området.

"Der har været nogle større eid-fester i blandt andet Aarhus og Skanderborg og en begravelse for en somalisk mand, og fra flere kilder har det forlydt, at der har været mange med til to eller alle tre arrangementer. Politiet har skønnet, at der var cirka 500 med til begravelsen," skriver Styrelsen for Patientsikkerhed i notatet som B.T. er kommet i besiddelse af.

Annonce

Ifølge notatet har Styrelsen for Patientsikkerhed været ude i Gellerupparken og tale med smittede personer, for at kortlægge, hvordan de smittede har deltaget i arrangementer med mange deltagere.

I notatet understreges det, at eid-festerne og begravelsen ikke kan forklare den første smittestigning, som vi så 31. juli, men nærmere hvordan smitten sidenhen er blevet spredt.

Siden uge 29 har det nationale smittetal været støt stigende oplyser Ritzau.

Kurven er ved at flade ud

31. juli kunne Århus Stiftstidende fortælle, at der det seneste døgn var registreret 12 flere smittede i Aarhus kommune end døgnet før. Det var første gang, at Aarhus var oppe i den såkaldte gule kategori med 10-19 smittede per 100.000 indbyggere.

Sidenhen steg tallet dag for dag. I weekenden blev der eksempelvis konstateret 72 smittede fra lørdag til søndag.

Noget tyder dog på, at kurven er ved at flade ud igen, med 40 smittede mellem søndag og mandag.

Efter næsten 12 dage med stigende smitte, har virussen også spredt sig langt udover indvandrermiljøerne, hvor der ellers de første dage var stor overvægt at smittede med anden etnisk herkomst lyder det i notatet som B.T har fået adgang til.

Notatet viser, at smitten nu også er fundet på blandt andet et bryllup med 80 gæster, to fodboldskoler, i hjemmeplejen og på to sfo'er.

- Smitten har spredt sig ud over miljøer med ikke-etniske danskere, og derfor kan vi ikke isolere problemet, lød det fra Anette Lykke Petri, konstitueret direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed, på et pressemøde mandag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce