Annonce
Aarhus

Nyt og gratis for unge: Gør din by bedre

Kulbroen har tidligere dannet ramme om forskellige arrangementer og festivaller. Nu skal stedet også danne ramme om et nyt to ugers kursus for folk, der gerne vil gøre Aarhus - og Kulbroen - endnu bedre. Arkivfoto: Axel Schütt
Bæredygtighed, diversitet og tværfaglighed er grundpiller i nyt kursus, der støtter mennesker, der arbejder for byen. Deltagerne skal arbejde på en virkelig case i to uger.

AARHUS: En helt ny, gratis og usædvanlig uddannelse er på trapperne i Aarhus. Unge kan lære at gøre deres by bedre. Navnet er "Non-Formal".

- På "Non-Formal" udvikler vi kompetencer til at finde og arbejde med uopdagede potentialer i byen, siger Martin Thim, der er en af kursets bagmænd og citerer Leonard Cohen:

- Der er en revne i alting. Det er sådan lyset trænger ind, siger han.

"Non-Formal" støtter mennesker, der arbejder for byen og giver alle muligheden for at få en mærkbar påvirkning, uanset om de er fra Danmark eller udlandet.

- Eleverne lærer noget ved at gøre noget. De lærer at spotte og handle på udfordringer og muligheder, så snart de opstår. Bæredygtighed, diversitet og tværfaglighed er grundprincipper i forløbet, og bagefter kan deltagerne tage de nye kompetencer med ud i verden, siger Martin Thim.

I 2019 foregår "Non-Formal" 19.-30. august ved Kulbroen i Aarhus, og det er gratis.

Annonce

Sådan søger du

Kurset "Non-Formal" er gratis og åbent for alle.

Du søger ved at opridse din baggrund og dine drømme for en by i det 21. århundrede og sende det til marc@kulbroen.com senest 1. august. Du er velkommen til at vedhæfte portefølje og CV.

Arbejder med Kulbroen

Deltagerne vil arbejde på en virkelig urban case i to uger. Det gælder Kulbroen i det centrale Aarhus. Den er et højambitiøst byudviklingsprojekt, hvor der skabes et offentligt byrum midt i et nabolag under udvikling.

Der er seks dage med undervisning og input i løbet af de to uger – to dage i starten, to i midten og to som afslutning. Eleverne arbejder videre på deres projekter undervejs. Forløbet afsluttes med en udstilling af alle projekter, hvor partnere til arrangørerne kommer for at fejre og blive inspireret af arbejdet.

Folk fra det urbane miljø vil undervise. Det er blandt andre Martin Thim fra Kulbroen, Ari Marteinsson fra Reitir og Sophie Haack from USE studio.

12 elever bliver valgt. De skal være passionerede om byer og bæredygtighed og ivrige efter at handle på deres ideer.

Deltagerne skal kunne opholde sig i Aarhus under hele forløbet. De får ikke kost og logi på kurset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Pladsmangel og dårlige faciliteter: Politiet drømmer om at flytte fra Politigården

Aarhus

Universitetet jagter kvinder til topjob

Sport For abonnenter

Kampanalyse: Bakken Bears' flotte sejre lader noget tilbage at ønske

Annonce