Annonce
Navne

Nyt om navne

NYT JOB. Sygeplejerske og lektor Dorthe Sørensen er ansat som ny docent hos Forskningscenter for sundhed og velfærdsteknologi på VIA University College. Her skal hun udvikle og styrke forskningsmiljøet i centret og i Program for rehabilitering. På VIA's sygeplejerskeuddannelse skal hun desuden bidrage til den faglige og pædagogiske udvikling af uddannelsen. Dorthe Sørensen er uddannet sygeplejerske, er lektorbedømt i 2007 og har en ph.d. i sundhedsvidenskab fra Aarhus Universitet fra 2013. Hun har senest været forskningsleder for Program for rehabilitering.

NYT JOB. Anette Rantala Sørensen er ansat som oversygeplejerske i Neurologi på Aarhus Universitetshospital (AUH) pr. 1. september. Hun er lige nu leder af Vaccinationsindsatsen ved AUH. Anette Rantala Sørensen er 44 år, uddannet sygeplejerske i 1999 og intensivsygeplejerske i 2004 og har taget flere lederuddannelser og en master.

PENSION. 72-årige Kurt Christensen går 1. juli af som professor på Menighedsfakultetet i Aarhus efter 41 års ansættelse. Hans karriere har ud over den daglige undervisning og forskning i Aarhus budt på studieophold i Asien, Afrika og Europa samt adskillelige undervisningsophold på teologiske uddannelsessteder i Addis Abeba og i Oslo.

Annonce

NATURLIG KONSERVERING. Lektor Clarissa Schwab fra Institut for Bio- og Kemiteknologi, Aarhus Universitet, og hendes forskningsgruppe Functional Microbe Tehcnology skal finde ud af, hvordan man bedst kan benytte naturligt forekommende stoffer til at konservere fødevarer. Hun har til forskningsprojektet BioFunc modtaget et Ascending Investigator grant fra Novo Nordisk Fonden på 10 mio. kr., og skal søge at øge bæredygtigheden inden for konservering af fødevarer. Projektet sætter fokus på at benytte naturlige biologiske konserveringsmetoder frem for kemiske konserveringsmidler for at komme problemet med madspild til livs.

VIRTUAL REALITY. Augmented reality, 3D-print og artificial intelligence er rykket med ind i klinikken, hvor Jan Wolff er tiltrådt sit professorat på Aarhus Universitet i computerunderstøttet tandpleje og kirurgi på Institut for Odontologi og Oral Sundhed og sektionsleder for Sektion for Kæbekirurgi og Oral Patologi. Professoratet er det første af sin art i Europa. Her skal han udvikle digitale værktøjer til at behandle patienter med sygdomme i munden og hovedet.

Annonce
AGF For abonnenter

Bagkanten: Der er flere plusser end minusser ved AGF's nye formation

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Slagter Kruse lukker efter 132 år: - Det er vemodigt, men også en lettelse

Aarhus For abonnenter

Fra hobby til millioner: Det har kostet Mia og Kenneth blod, sved og tårer at holde fast i succesen

Sport

En århusiansk sejlsportstirsdag er i vente: Med lidt held er der en OL-medalje

Aarhus For abonnenter

Trine blev 'hende fra Løvens Hule': Har knoklet benhårdt for at skabe en succes af glimmer og guld

Aarhus For abonnenter

Mark sælger brygudstyr: Sådan kommer du i gang med at brygge øl

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne

Dødsfald: Den skæggede bassist Dusty Hill fra ZZ Top er død

Alarm 112

Kvinde forsøgte at sælge telefon - men blev mødt af køkkenkniv

Sport

Viktor Axelsen vinder OL-guld efter vanvittig finale

Sport

Århusiansk guldsejler står tirsdag morgen i sin tredje OL-finale med mulighed for medalje: - I sidste ende er det oppe i hovedet

AGF For abonnenter

David Nielsen rystede posen, men målene kommer stadig ikke af sig selv

Aarhus

Mandagens coronatal: Nye smittede holder sig under 100

Annonce