Annonce
Østjylland

Nyt på sygehuset: Nu opfordres både patienter og pårørende til at bære mundbind

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
På baggrund af de stigende smittetal i det østjyske opfordrer Region Midtjylland nu til at bruge mundbind på alle regionens hospitaler. I forbindelse med sygetransport er det et krav.
Annonce

Horsens: Nu opfordres patienter, pårørende og andre udefrakommende til at bære mundbind på hospitalet i Horsens.

Det oplyser Nils Falk Bjerregaard, lægefaglig direktør, Regionshospitalet Horsens

Opfordringen gælder alle hospitaler i Region Midtjylland, selvom smitten er lav i nogle områder i regionen.

Til TV Midtvest oplyser Claus Brøckner Nielsen, lægefaglig direktør i Hospitalsenhed Midt, at det skyldes, at patienter bliver flyttet mellem enhederne i regionen.

- Det gælder om at passe på hinanden, siger han.

Annonce

Flere indgange er lukket

Samtidig har hospitalet i Horsens lukket indgang B, C og S.

Ved hovedindgangen, indgang A, vil der i åbningstiden - på hverdage klokken 7-20 og i weekenderne klokken 10-17 - stå hospitalsguider, som viser vej, og som samtidig instruerer i brug af mundbind, oplyser hospitalet.

Guiderne er også klar til at udlevere mundbind til dem, der ikke har det med hjemmefra. Kommer man som patient eller besøgende uden for hospitalets åbningstid, vil man kunne få udleveret et mundbind på den afdeling, man skal ind på, oplyser hospitalet.

Annonce

Krav ved sygetransport

Når det gælder kørsel med patienter, er mundbind nu et krav i regionen.

- Borgere, der har brug for patientkørsel, er jo netop på vej til og fra sygehuset, fordi de er syge, og mange kan derfor være særligt udsatte, forklarer præhospitaldirektør Henning Voss i en pressemeddelelse.

Ligesom i den kollektive trafik er det patienternes eget ansvar at anskaffe og iføre sig mundbind, men både hospitaler og chauffører har mulighed for at tilbyde et gratis mundbind, hvis patienten ikke selv har fået skaffet ét, oplyser Region Midtjylland.

8. august genindførte regionen besøgs-restriktionerpå hospitalerne. Det betyder, at der kun må være én ledsager eller besøgende per patient. Afdelinger for børn og unge er dog undtaget, her kan patienten have op til to ledsagere.

Onsdag indførte Sundheds- og Ældreministeriet krav om mundbind i offentlig transport i flere østjyske kommuner, herunder Horsens, Skanderborg og Odder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF For abonnenter

AGF-karakterer: Alt for mange ramte helt ved siden af i Slovenien

Annonce