Annonce
Aarhus

Nyt parkeringshus på Sydhavnen skal forene praktik og grønt byrum

Sådan ser Kulhuset ud set fra havnebassinet. Visualisering: Aarhus Kommune/Nordland Arkitekter
Parkeringshusets 'Kulhusets' tag bliver blandt andet et aktivt byrum i flere niveauer.

AARHUS: Sydhavnens kommende parkeringshus 'Kulhuset' forventes at blive lidt af et tilløbsstykke. Om du er i bil eller kommer gående i området, vil den nye bygning stå frem i bybilledet i et nyt projekt, der kombinerer grønt byrum med praktik. P-husets tag indrettes blandt andet som et aktivt byrum i flere niveauer, hvorfra der vil være direkte adgang til Kulkransporet.

Det står klart efter Aarhus Kommune har valgt den rådgiver, der skal tegne Sydhavnskvarterets nye parkeringshus.

Valget er faldet på Nordland Arkitekter, lyder det i en pressemeddelelse.

- Kulhusets aktive tagetage hæver bylivet op til et nyt niveau. Jeg er sikker på, den grønne park på taget bliver et aktiv for de mange arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner i Sydhavnen - og et sted man vil gå/køre efter, når man er i Aarhus, siger rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek.


Jeg er sikker på, den grønne park på taget bliver et aktiv for de mange arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner i Sydhavnen - og et sted man vil gå/køre efter, når man er i Aarhus

Bünyamin Simsek


Annonce

Direkte forbindelse

Parkeringshuset får indkørsel fra Sydhavnsgade og bliver bygget med direkte forbindelse til Kulkransporet, hvorfra man hurtigt kan komme videre til Aarhus Hovedbanegård.

Kommer man fra banegården og mod Sydhavnen, skaber Kulhuset med sin indretning af tagetagerne som grønne byrum en helt ny mulighed for at bevæge sig via taget hen over skinnerne på Havnesporet, så der skabes en ny forbindelse mellem Sydhavnskvarteret og havnen.

- Kulhusets bløde former og det levende og grønne landskab på toppen bidrager med et ny og anderledes type byrum, siger stadsarkitekt i Aarhus Kommune Stephen Willacy.

Parkeringshusets tag vil blive et attraktivt grønt område. Visualisering: Nordland Arkitekter
Annonce

En del af byens skyline

I pressemeddelelsen står der, at Sydhavnskvarteret bliver en del af byens nye skyline. Det er dog vigtigt, at den ikke bare består af højhuse og derfor er der i udviklingen af Sydhavnen taget højde for livet mellem bygningerne. Her kommer kulhuset til at spille en rolle, fordi det ikke bliver højt.

- Højhusene i kvarteret må aldrig komme til at stå alene. Vi skal have masser af liv i øjenhøjde, når man går i gaderne og på Kulkransporet. Her er det Kulhusets helt store kvalitet, at man kan se menneskerne på taget, hvor end man befinder sig, siger rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek.

Aarhus Kommune går nu i gang med at udarbejde en lokalplan for projektet, som forventes at stå færdigt med 700 parkeringspladser i 2024.

Den nye plan set oppe fra. Visualisering: Nordland Arkitekter
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Et år med corona: Restaurantejer, sognepræst, selvstændig og butiksindehaver gør status på året der gik

AGF

David Nielsen efter sejr som kulmination på utrolig uge: - Nogle troede, at hængelåsen var røget af for os

Danmark

Formand for landets intensivlæger: - Børn med corona kan blive efterårets store udfordring

Annonce