Annonce
Byudvikling

Nyt plejecenter på vej til Galten: Skal bestå af 87 boliger, cafe og træningscenter

Det nye og moderne plejecenter bliver bygget i området, hvor de nuværende plejecentre Bøgehaven og Tjørnehaven ligger. Luftfoto: Kortforsyningen
Det nye plejecenter får adresse på Søndergade i Galten og forventes at fylde 9500 kvadratmeter.

GALTEN: Et nyt plejecenter er på vej til Galten. Det sker efter byrådet i Skanderborg Kommune har besluttet at sætte 60 millioner af til byggeriet.

Da der er tale om et alment plejecenterbyggeri, er den samlede anlægsudgift væsentlig højere. I alt forventes den at være ca. 200 mio. kr.

Det nye center kommer til at rumme 87 boliger samt en række fællesfaciliteter som sundhedsklinik, cafe og træningscenter.

Det nye center skal bygges på Søndergade i Galten, hvor der i forvejen ligger to plejecentre. Det ene af dem, Tjørnehaven, rives ned, mens man bevarer de 10 plejeboliger i Bøgehaven, som bliver del af det nye center, skriver Skanderborg Kommune.

Det nye center får et bruttoareal på 9.500 kvadratmeter og kommer til at rumme en række faciliteter, ligesom man kender fra Fællesskabets Hus i Ry.

- Jeg glæder mig til, at vi kan sætte gang i byggeriet. Galten har brug for flere plejeboligpladser, og beboerne kan se frem til et moderne og spændende plejecenter med boliger af høj kvalitet, der matcher de behov, som vores ældre borgere har, siger Anders Rosenstand Laugesen (V), formand for Socialudvalget i Skanderborg Kommune.

Annonce

Lang forberedelse

Selvom beslutningen om et nyt center er taget, så vil der stadig gå noget tid, før byggeriet bliver sat i gang. Første skridt er at få lavet et ideoplæg på byggeriet med tidsplan, rammer og særlige krav.

- Forud for byggeriet kommer vi til at inddrage brugere, medarbejdere og lokale borgere, så vi får skabt det bedst mulige plejecenter i Galten til glæde i lokalsamfundet. Samtidig tager vi alle de gode erfaringer fra det nybyggede plejecenter i Ry med ind i arbejdet. Der er f.eks. multifunktionelle og fleksible faciliteter, som både er til glæde for beboere med demens og lokale borgere udefra, og jeg kunne godt forestille mig en lignende løsning i Galten, siger Lis Kaastrup, chef for Sundhed, Omsorg og Handicap.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Få overblikket: Kom hele vejen rundt om AGFs sejr over Randers

Annonce