Annonce
Aarhus

Nyt plejehjem for demensramte borgere åbner i Aarhus

Det nye demensspecialiserede plejehjem Skovvang kommer til at ligge på Skovvangsvej i det nordlige Aarhus. Plejehjemmet har 105 plejeboliger, 20 boliger til korttidsophold og et dagcenter. Arkivfoto: Kim Haugaard
I næste uge åbner et nyt demensspecialiseret plejehjem i Aarhus. Der kommer til at være fokus på hjemlighed for beboerne og læring for medarbejderne.

AARHUS: Mandag 26. april slår Aarhus Kommune dørene op til et nyt demensspecialiseret plejehjem i det nordlige Aarhus. Det skriver Sundhed og Omsorg i en pressemeddelelse.

Plehjemmet Skovvang er skræddersyet til demensramte borgere og skal være et nyt hjem for  borgere, der har demens i den sene fase. Personalet er specialiseret i at tage hånd om sygdommen, og plejehjemmets rammer skal skabe mulighed for, at borgerne så vidt muligt kan fortsætte livet på egne præmisser.

- Vores altoverskyggende mål med Skovvang er klart: At det netop er et hjem. Et hjem hvor mennesket er i centrum, og hvor vi hjælper dem, der har det allersværest. Et hjem hvor de ældre har lyst til at leve og bo, udtaler Jette Skive (DF), rådmand for Sundhed og Omsorg, i pressemeddelelsen.

Annonce


Vores demensramte beboere vil have de samme udfordringer og den samme sygdom som tidligere. Det ændrer et nyt specialiseret plejehjem ikke på. Men vi kan ændre på rammerne, plejen og omsorgen.

Jette Skive (DF), rådmand for Sundhed og Omsorg


Skovvang består af 125 boliger, og plejehjemmet er bygget med tanke på beboernes sygdom og udfordringer. For eksempel skal den kunstneriske udsmykning på plejehjemmet være med til at stimulere sanserne hos beboerne og hjælpe dem med at orientere sig.

Uddannelse og læring

Hos pårørenderådet på Skovvang glæder formand Søren Seeberg Sørensen sig til, at det nye plejehjem åbner.

- Jeg har fulgt med i udviklingen hver eneste dag, og det er blevet et fantastisk flot arkitektonisk byggeri på alle leder og kanter. Rammerne for at opbygge et stærkt demensfælleskab er i den grad til stede, siger han i pressemeddelelsen.

Det nye plejehjem skal også fungere som et samlingspunkt for uddannelse og læring både for studerende og medarbejdere. Der vil være fokus på læring i praksis og den enkelte medarbejders udvikling.

- Vores demensramte beboere vil have de samme udfordringer og den samme sygdom som tidligere. Det ændrer et nyt specialiseret plejehjem ikke på. Men vi kan ændre på rammerne, plejen og omsorgen – og på den måde bedre livskvaliteten for beboerne og deres pårørende, siger Jette Skive.

Foruden 105 plejeboliger har plejehjemmet også 20 boliger til korttidsophold og et dagcenter. Nuværende beboere i specialplejeboligerne på Graham Bells Vej vil blive flyttet etapevist til det nye demensspecialiserede plejehjem. Den officielle indvielse er rykket til 10. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce