Annonce
Kultur

Nyt program: Koreografisk rockkoncert og botox-ballade på Bora Bora

Den canadiske koreograf, Frédérick Gravel, var senest på Bora Bora i 2014. I marts præsenterer han sin forestilling "Some Hope For The Bastards" for første gang i Danmark. Foto: Volker Derlath
Lokale urpremierer og internationale forestillinger har fundet vej til det århusianske danseteater dette forår.

AARHUS: Forårsprogrammet på Bora Bora kommer vidt omkring. Aarhus' dansescene byder indenfor til ikke mindre end 11 forskellige forestillinger.

Året skydes i gang med to lokale urpremierer. 21.-25. januar har Annika B. Lewis og Kassandra Production premiere på "The Soul Catcher". En forestilling om psykisk vold, manipulation og magt, der udspiller sig i et krydsfelt mellem performance, dans, spoken word og elektronisk musik.

HIMHERANDIT Productions og Andreas Constantinou - Reumertnomineret i 2017 og 2018 - præsenterer 4.-7. februar et dobbeltprogram. "Champions" er en performanceinstallation med videoelementer omkring homoseksualitet, familie og hjem. Danseforestillingen "Mass Effect" har den fysiske udholdenhed i fokus med syv atletiske dansere på scenen.

Annonce

Program på Bora Bora

Bora Bora forår 2020:

21.-25. januar: "The Soul Catcher", Kassandra Production (DK)
4.-7. februar: "Champions" / "Mass Effect", HIMHERANDIT Productions (DK)
19.-20. februar: "Volitant", Góbi Dance Company (UNG). "The Pure Gold Is Seeping Out Of Me", Renata Piotrowska-Auffret (POL)
11.-13. marts: "Some Hope For The Bastards", Frédérick Gravel (CAN)
24.–26. marts: "Vanity Of Modern Panic – V.O.M.P.", Gunilla Lind Danseteater (DK)
15. & 16. april: "Stigma", Kitt Johnson X-act (DK). "Engel", Marta & Kim (N/NL)
28. & 29. april: "Open Your Heart", Location X, Taneli Törmä (FIN/DK)
26. & 27. maj: "Of All Its Parts: From Darkness", Two-women-machine-show (DK)

International profil

Bora Boras ambition om at bringe ny international scenekunst til Aarhus fortsætter også dette forår.

19. og 20 februar med besøg fra Polen og Ungarn. I "The Pure Gold Is Seeping Out Of Me" skaber koreograf Renata Piotrowska-Auffret med to andre kvinder en performance om længslen efter moderskab i en bureaukratisk verden. Góbi Dance Company præsenterer "Volitant" - en dansesolo, hvor det mekaniske og naturlige mødes til tonerne af morsekode-musik og robotagtige støjlyde.

Publikum får 11.-13. marts lejlighed til at opleve den roste canadiske koreograf Frédérick Gravels forestilling "Some Hope For The Bastards", der vises for første gang i Danmark. Med ni dansere og tre rockmusikere på scenen fyrer han op under en koreografisk koncert, hvor der også bruges både klassisk og elektronisk musik. Centre Stage Vancouver kaldte forestillingen for "et mesterværk til sanserne".

Fra udlandet kommer også den norsk-hollandske duo Marta & Kim. De præsenterer danseduetten "Engel", hvor en mand jages af en engel og skal forsøge at slutte fred med de ting, der er vanskelige at forklare.

"Engel" præsenteres i et dobbeltprogram med "Stigma" af og med dansk dans' ener, Kitt Johnson. Denne roste, moderne klassiker har 20 års jubilæum og genopsættes i den forbindelse. Det er 15. og 16. april.

Botox og disko

Finske Taneli Törmä, med base i Danmark, fyrer 28. og 29. april op under en gruppe lokale, unge dansere, når han sammen med dem skaber forestillingen "Open Your Heart". Sammen med de unge vil han finde tilbage til den oprindelige glæde ved at danse disko og danse som et barn igen. 24.-26. marts holder Gunilla Lind Danseteater fra København et spejl op mod skønhedsdyrkelsens botox-stivnede ansigt i danseforestillingen "Vanity Of Modern Panic – V.O.M.P.". Forårets program rundes af 26. og 27. maj med "Of All Its Parts: From Darkness" af kunstnerne Ida-Elisabeth Larsen og Marie-Louise Stentebjerg, der arbejder under navnet Two-Women-Machine-Show.

HIMHERANDIT Productions og Andreas Constantinou viser et dobbeltprogram på Bora Bora i februar. Her "Champions", en performanceinstallation med videoelementer. Foto: Christoffer Brekne
Kitt Johnson genopsætter "Stigma" i anledning af dens 20 års jubilæum. Foto: James Quah
Annika B. Lewis og Kassandra Production urpremiere på "The Soul Catcher". Forestillingen udspiller sig i et hårdtslående mix af performance, dans, spoken word og elektronisk musik. Foto: Jens Peter Engedal
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce