Annonce
Kultur

Nyt program på Katapult: Andersen, Lennon og livet efter døden

I forestillingen "John Lennon er død" sidder en desillusioneret John Lennon i Skærsilden, da en ung kvinde ankommer og pirker til hans idealisme, der er lige så død som den gamle hippie selv. Skuespiller Charlotte Munksgaard modtog for nyligt en Reumert for bedste kvindelige ensembleskuespiller for sin rolle i forestillingen. PR-foto
Teater Katapult dykker den kommende sæson ned i nærdødsoplevelser i egenproduktionen "Anna, walk with me", John Lennons liv i Skærsilden og så kommer skuespiller Lars Bom på besøg i skikkelse af H.C. Andersen.

AARHUS: Hele tre ur-premierer er på programmet den kommende sæson på Teater Katapult.

Teatret på Godsbanen har ønsket at gøre op med vi danskeres dødsfornægtelse, og det har resulteret i en ny forestilling.

- Vores dødsangst får os til at agere på uhensigtsmæssige måder, fordi vi prøver at undgå det, der bare lugter lidt af noget, vi er bange for. På den måde spærrer angsten os af for at leve livet. Vores kommende forestilling tager udgangspunkt i nærdødsoplevelser. Det er interessant, at de, der har dem, alle mere eller mindre oplever det samme. Alle har det til fælles, at de ændrer deres liv drastisk herefter. De er ikke længere bange for døden og oplever, at vi som mennesker er forbundet. Det er enormt interessant at dramatisere, forklarer teaterchef Torben Dahl.

Dramatiker Julie Petrine Glargaard, tidligere husdramatiker på Aarhus Teater, har sammen med den engelske dramatiker Nina Berry skrevet hver deres del af historien om Anna og hendes dramatiske møde med døden og valget om at blive i døden eller vende tilbage til livet.

"Anna, walk with me" bliver co-produceret med Odin Teatret, og bliver vist her efter at den har haft urpremiere på Katapult i marts. Det er første gang det internationalt orienterede teater i Holstebro producerer med et dansk teater.

- Vi har valgt at samarbejde, fordi de også arbejder med døden i mange af deres stykker. Og så har de en helt anden måde at gå til en tekst på, end vi normalt har. Det kan tilføre noget til forestillingen, forklarer Torben Dahl.

På scenen er Anna Ur Konnoy, som senest medvirkede i forestillingen "Dette er vand" på teatret i denne sæson, samt den konservatorieuddannede sanger Julie Ben Semmane.

Annonce

Teater Katapult

Den kommende teatersæson på Katapult:

8. september, 3. oktober, 5. november: "Storyslam" - Katapults fortælledyst

8. oktober: "Nassim", internationalt gæstespil af Bush Theatre og Nassim Soleimanpour

10. oktober: "Kærlig hilsen H.C. Andersen", Gæstespil af Scensucht

7.-8. november: "John Lennon er død", Reumert-vindende gæstespil af Teater V

19. november, 8. januar: "Vi fortæller" - nyt fortællearrangement

4.-7- februar: "Corpo Surreal", samarbejdsproduktion mellem Sew Flunk Fury Wit, Teater Katapult og Det Kongelige Teater

4.-18. marts: "Anna, Walk with me", urpremiere på egenproduktion af Teater Katapult

21.-25. april: "Kroketspilleren", urpremiere på Papirteatret Meklenborg

Kunstnerisk verdenshold

Med forestillingen "Corpo Surreal" samarbejder Katapult med det københavnske performancekompagni Sew Flunk Fury Wit og Det Kongelige Teater.

- Hvert år har vi et projekt, der går på tværs af forskellige kunstarter. Her har vi både sang, mandshøje dukker, performance og dans. Det er et meget internationalt projekt med en japansk danser og koreograf, en japansk lyddesigner, en mexicansk komponist og en islandsk sanger, så det er et kunstnerisk verdenshold, som bliver sat, fortæller Torben Dahl.

Forestillingen er en fortælling om, at vi som mennesker bliver suget mere og mere ind i en cyberverden og derfor får sværere og sværere ved at forholde os til vores fysiske liv og krop.

"Corpo Surreal" får ur-premiere på Teater Katapult og vises herefter på Det Kongelige Teater.

De stilles historier

Teatrets populære koncept "Storyslam" er efterhånden gået hen og blevet Danmarks største historiefortæller event og nu bliver konceptet bredt ud.

Næste skud på stammen er "Vi fortæller".

- Her kan borgere, der har en personlig historie på hjerte, men som ikke har mod på selv at stille sig op og fortælle den, får mulighed for at få deres historie fortalt og iscenesat af skuespiller David Elnebo. Man hører jo ikke de introvertes historie, og de kan jo være mindst lige så interessante, som de ekstrovertes. Hvem ved om der kommer en historie ind, der kan blive til en fantastisk forestilling på et tidspunkt?, forklarer Torben Dahl.

Konceptet går i luften 19. november og der er deadline for indlevering af historier 31. august.

Det lille papir-dukketeater, Meklenborg, befinder sig godt på Godsbanen, hvor det er kommet med i Teater Katapults program.

- Vi oplever, at der kommer flere og flere mennesker og ser forestillingerne og de har udsolgte sale, siger Torben Dahl.

Til april har teatret urpremiere på "Kroketspilleren", der bygger på en gyserhistorie om 30'rnes politiske udvikling i Europa af H.G. Wells (Klodernes Kamp).

Lars Bom spiller H.C. Andersen i den musikdramatiske forestilling "Kærlig hilsen H.C. Andersen", der gennem mere ukendte digte, breve og dagbøger går bag eventyrdigterens maske og myte. PR-foto

Bom som HCA

Sæsonen byder også på en lang række gæstespil.

Publikum kan blandt andet opleve skuespiller Lars Bom som nationaldigter i musikforestillingen "Kærlig hilsen H.C. Andersen".

- Det er et intimt og rørende portræt af H.C. Andersen, der også bringer hidtil ukendte sider frem, siger Torben Dahl.

Forestillingen "John Lennon er død" vandt "Dramatisk debut" på Teater V. Den er skrevet af Sophie Zinckernagel, der tidligere har medvirket i "Bye Bye Yue Yue" på Katapult, som hun fik en Talent-Reumert for.

- Det er en syret og skør komedie om livet i Skærsilden, griner Torben Dahl.

Her sidder en desillusioneret John Lennon, da en ung kvinde ankommer og pirker til hans idealisme, der er lige så død som den gamle hippie selv. Skuespiller Charlotte Munksgaard modtog for nyligt en Reumert for bedste kvindelige ensembleskuespiller for sin rolle i forestillingen.

Læs om resten af sæsonens program på www.katapult.dk

I "Corpo Surreal" samarbejder Katapult med det københavnske performancekompagni Sew Flunk Fury Wit og Det Kongelige Teater. Forestillingen går på tværs af kunstarter og gør brug af sang, mandshøje dukker, fortællinger, performance og dans. PR-foto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Pladsmangel og dårlige faciliteter: Politiet drømmer om at flytte fra Politigården

Annonce