Annonce
Aarhus

Nyt program: Spor Festival bliver en del af festugen

Spor Festival 2020 bliver i år afholdt over fem dage under Aarhus Festuge. Billedet er fra sidste års festival. Foto: Gorm Branderup
I midten af maj skulle den 16. Spor Festival have fundet sted, men det fik Covid-19 sat en stopper for. I stedet har arrangørerne slået sig sammen med Aarhus Festuge og præsenterer nu en større festival over fem dage.
Annonce

AARHUS: Under overskriften "Vi udfordrer kammertonen", præsenterer Spor Festival deres 16. festival i dagene 4. og 5. september samt 11. til 13. september.

Som konsekvens af Covid-19 måtte festivalen flyttes fra midt maj til nuværende datoer i september. Det har udfordret programmet men endt med at tilføre ny vitalitet til festivalen, da den nu bliver til i samarbejde med Aarhus Festuge.

Samtidig bliver Spor Festival udvidet fra en forlænget weekend til fem festivaldage fordelt over to weekender.

- Spor Festival 2020 bliver uden tvivl en anden festival, end vi er vant til. Programmet er bygget op om en række intim-koncerter og -forestillinger for et mindre antal publikum, som gentages flere gange under festivalen, så man som publikum selv kan skabe sin egen ‘festival-rute', udtaler festivalarrangørerne, Anne Marqvardsen og Anna Berit Asp Christensen, der sammen udgør festivalledelsen på Spor Festival.

Annonce

Internationale gæster og bred spændvidde

Spor er festivalen for ny musik og lydkunst. Arrangørerne beskriver Spor som "Aarhus’ internationale festival for auditive oplevelser med et uventet udtryk, der taler til alle sanser".

Spor Festival

Spor Festival finder sted for 16. gang.

Festivalen præsenterer 12 forskellige værker - heraf en række urpremierer - på ni forskellige lokaliteter.

På festivalen kan opleves ny musik og lydkunst fra prisvindende danske komponister, samt udenlandske kunstnere.

Festivalen finder i år sted 4. og 5. september samt 11. til 13. september på en række traditionelle og utraditionelle venues i Aarhus.

Spor Festival er tilrettelagt i fuld overensstemmelse med gældende Covid-19 retningslinjer, og festivalen sikrer, at publikumsantal, afstandskrav og hygiejneforhold lever op til de aktuelle retningslinjer.

Billetkøb og info: www.sporfestival.dk

Listen af værker, der præsenteres på årets Spor Festival 2020 tæller blandt andet internationale navne som Oblivia fra Finland, der med "Verdrängen Verdrängen Verdrängen" går i kødet på de fælles europæiske minder i en humoristisk performance.

Finske Oblivia gæster Spor Festival med den humoristiske performance "Verdrängen Verdrängen Verdrängen". Foto: Saara Autere

Også højt profilerede danske komponister og musikere optræder.

Publikum kan opleve den internationalt anerkendte cellist, Jakob Kullberg, der vender celloen på siden som en guitar, og fortolker countrygenrens klichéer i Niels Rønsholdts sarkastiske og nationalisme-kritiske værk "Country". Den århusianske komponist og lydkunstner, Niels Rønsholdt, er i øvrigt nomineret til Nordisk Råds musikpris 2020 for sit værk "Songs of Doubts".


Programmet er bygget op om en række intim-koncerter og -forestillinger for et mindre antal publikum, som gentages flere gange under festivalen.

Anne Marqvardsen og Anna Berit Asp Christensen, ledere af Spor Festival


Spor Festival får også besøg af fremadstormende komponister repræsenteret inden for klassisk, akustisk og elektronisk musik.

Lydkunsten repræsenteres gennem et gratis udstillingsprogram, hvor blandt andet kinesiske Yiran Zhao og danske Julie Østengaard byder på henholdsvis lydmeditation og 16 kinetiske lydskulpturer i atelieret Spanien 19C på Sydhavnen.

Yiran Zhao og Julie Østengaard præsenterer lydmeditation og 16 kinetiske lydskulpturer under Spor Festival. Foto: Sebastian Niepoort

- Vi glæder os enormt til at præsentere et ‘live’ festivalprogram med uropførelse af værker, som er skabt af nogle af de mest spændende yngre danske kunstnere pt. I en tid hvor vores mobilitet og mulighed for at mødes har været stærkt begrænset, er vi også begejstrede over at internationale strømninger og kunstnere bliver en del af årets festivalprogram og skaber værdifulde møder mellem det lokale og det internationale, udtaler Anne Marqvardsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nye restriktioner for børn og lærere når skolerne starter

Aarhus

Smukfest i baghaven i en Aarhus-forstad

Annonce