Annonce
Byudvikling

Nyt regnvandsbassin gravet frem i Risskov: Men naboer frygter for sikkerheden

Det nye bassin står ikke færdigt endnu. Der er sat beplantning op for at forbedre sikkerheden, men der kommer ikke et hegn op, lyder det fra Aarhus Vand. Foto: Jens Thaysen
Et nyt stort regnvandsbassin er på vej i Risskov. Men det er for farligt i sin nuværende form, mener flere naboer, som er gået i dialog med Aarhus Vand om en anden løsning.
Annonce

AARHUS: Et stort område i Risskov er lige nu under enorm forvandling.

Det gamle psykiatriske hospital er blevet omdannet til lejligheder, mens nye blokke og rækkehuse er blevet bygget. Samtidigt er den park, der tidligere var hjemsted for en stor disc golfbane nu blevet omdannet til et stort regnvandsbassin.

Men i den store park, der skråner ned mod bugten og Rolighedsvej, findes stadig Risskovs mest populære kælkebakke, i det nye boligområde er der opsat legepladser, og kort derfra er der flere daginstitutioner.

Det har fået lokale til at stille spørgsmål ved, om det nye, store regnvandsbassin er sikkert for børn.

Det er nemlig op til en meter dybt, har stejle skråninger og så er der intet hegn omkring.

Annonce

I dialog med naboer

Det er Aarhus Vand, der sammen med bygherren har etableret den nye sø, som naturligt renser områdets regnvand, inden det ledes videre ud i bugten. Igennem de seneste ti år har man været i gang med at få regnvand og spildevand separeret i Risskov, og nu er man så langt med det projekt, at søen kunne blive en realitet.


Det er tit en diskussion, om man skal sætte hegn op ved søer. Det kan nemt give en falsk tryghed, og det kan være endnu farligere

Vibeke Bundesen, Aarhus Vand


At den skulle være usikker, er man klar til at gå i dialog med naboerne om, blandet andet fordi skråningerne ikke følger de gældende sikkerhedsretningslinjer.

Det er især de stejle skråninger på søen, som har vakt bekymring hos naboer. Foto: Jens Thaysen

- Vi har nogle møder med beboerforeningerne. Vi tager en snak med naboerne om, hvordan det skal laves, og det kan for eksempel være, at vi laver noget beplantning på de stejle skråninger, siger projektchef ved Aarhus Vand, Vibeke Wulf Bundesen.

Annonce

Falsk tryghed

Det er blandt andet blevet foreslået fra naboer, at man enten skal sænke skråningerne, så man kan se, hvis der er faldet personer i søen fra Rolighedsvej, hvilket er svært nu. Andre har foreslået, at man kunne sætte et hegn rundt om søen.

Det sidste er imidlertid ikke en del af planerne, forklarer projektchefen fra Aarhus Vand.

- Det er tit en diskussion, om man skal sætte hegn op ved søer. Det kan nemt give en falsk tryghed, og det kan være endnu farligere, siger Vibeke Wulf Bundesen.

- Man kan også sige, at fordi bassinet er så tæt på en stor vej som Rolighedsvej, så skal man have en vis størrelse for at lege der, og derfor ville man også kunne kravle over et hegn, hvis man ville det, siger hun videre.

Det nye regnvandsbassin ligger ud mod Rolighedsvej, hvor der på modsatte side også er blevet bygget et stoppested til letbanen. Foto: Jens Thaysen

Arbejdet med bassinet fortsætter noget tid endnu, og den endelig udformning er stadig ikke helt klar. For nyligt blev der for eksempel fyldt mere sand i, mens stien bag søen er blevet asfalteret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Bakken Bears vandt 12. sejr på stribe

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Alarm 112

Ingen afskærmning eller håndsprit: Risskov-kiosk kan se frem til bøde

Annonce