Annonce
Rejser

Nyt rejsebureau afstår fra flyrejser

Simon Grimstrup har været turleder i Alperne, på Kilimanjaro i Tanzania, Nepal og i bjergene i det nordlige Vietnam, og på turene med egne gæster vil han instruere i brug af de rigtige teknikker, uanset om det er vandring, mountainbiking eller skiløb. Foto: Massimilana Gava
Trailtours.dk vil gøre det lettere for kunderne at få oplevelser i naturen med mindst muligt klima-aftryk.

Da Simon Grimstrup som ny rejsearrangør for godt et år siden havde solgt alle pladser på sin første tur til Vietnam, besluttede han, at det også skulle være den sidste med fly.

Hans samvittighed kunne ikke bære, at han skulle tjene penge på noget, som bidrog til den globale opvarmning. Derfor arrangerer Trailtours.dk, som hans bureau hedder, kun rejser med tog - og med bus i de tilfælde, hvor tog ikke er en mulighed.

Værdigrundlaget, som er formuleret på bureauets hjemmeside, er at "inspirere og gøre det lettere for danskerne at få fede oplevelser i naturen - og samtidig passe så godt på naturen, miljøet og klimaet som muligt. Vi ser os som brugere af naturen - ikke forbrugere."

Der er primært tale om gruppeture inden for vandring, løb, mountainbiking og skiløb/randonnee.

43-årige Simon Grimstrup har været turleder hos Topas siden 2012, løber ekstremløb i bjergene - faktisk er han Danmarks bedste bjergløber og har de bedste internationale resultater i landsholdsregi og i mere kommercielle løb - og er i øvrigt uddannet lærer. Det er som udgangspunkt også ham, der vil være rejseleder på alle løbeture.

Han erkender, at rejser aldrig kan gøres 100 procent CO2-neutrale, men han har en ambition om at gøre det lettere og mere komfortabelt for folk at foretage et klimabevidst valg uden at skulle gå på kompromis med komfort, effektivitet og oplevelser.

På turene vil deltagerne i øvrigt altid have mulighed for at vælge vegetariske og/eller veganske måltider.

Trailtours' gæster kommer så vidt muligt til at bo på mindre hoteller, der ikke er en del af store hotelkæder, og så lover Simon Grimstrup i øvrigt, at priserne aldrig vil blive sat ned i sidste øjeblik, hvis der er ledige pladser - derimod vil der være tilbud til dem, der bestiller i god tid.

Annonce
Simon Grimstrup løber blandt andet ekstremløb i bjergene. Foto: Jacob Sloth
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Biografgængere undrer sig over manglende evakuering: Men det var helt efter bogen, forklarer centerchef

AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce