Annonce
Skanderborg Håndbold

Nyt Skanderborg-nederlag og delt sidsteplads: Indsatsen har været god

Celine Elkjær Holst kæmpede hårdt på stregen og især i defensiven, hvor hun i store dele af kampen dækkede midten godt sammen med Sidsel Mejlvang. Foto: Ole Nielsen
Både cheftræner og bagspillerprofil er enige om, at sæsonstarten spillemæssigt har været godkendt.

HÅNDBOLD: Det har på alle måder været en svær sæsonstart for Skanderborgs kvinder. 11 spillere blev byttet ud i sommerpausen, og mod Odense Håndbold blev Christina Haahr skadet. En skade, der er så slem, at både det forreste og bagerste korsbånd samt inderste ledbånd og menisk er skadet. Skanderborg håber på, at den 21-årige playmaker kan være tilbage i januar 2021.

Og fredag aften blev det til endnu et nederlag i ligaen, da de tabte 20-25 til Nykøbing F. Håndbold. Det syvende nederlag i otte kampe. Men sæsonstarten. Den har været godkendt.

- Jeg er fortrøstningsfuld. Der er ikke nogen, der havde regnet med, at vi var på en meget højere placering, end vi er på lige nu. Udover kampen mod Horsens har vi spillet fint i de fleste af kampene og været godt med. Og når vi præsterer, som vi gør i de fleste af kampene, kommer vi til at tage point, siger Skanderborgs cheftræner Jeppe Vestergaard.

Han får opbakning af bagspilleren Sofia Deen. En af de spillere, der har været i klubben i længere tid end i sommer. Hun blev samtidig på forhånd spået af sin cheftræner til at være sæsonens gennembrud.

- Det er ærgerligt, at vi ikke har flere point, men vi har spillet flot mod nogle af de bedste hold, senest mod Odense. Nu er vores opgave, at vi skal kanalisere de gode præstationer fra kampene mod topholdene over til de kampe, hvor vi møder hold, som vi kommer til at slås i bundkampen med.

- Vi tager en kamp af gangen, og vi har stadig selvtillid, siger Sofia Deen.

Annonce

Vi dækker virkelig godt op i store dele af kampen, og vores stationære del af vores forsvarsspil er noget af det bedste, vi har spillet i sæsonen.

- Sofia Deen.

Kampen knækkede i anden halvleg

Historien var den samme i fredagens opgør mod Nykøbing. I første halvleg var Skanderborg fuldt på linje med Falster-mandskabet, der i sæsonstarten har været hårdt ramt af skader, mens de også må undvære profilen Emelie Nykvist, der er gravid.

De har dog trods alt stadig kvalitetsspillere som den tidligere landsholdsspiller Kristina Kristiansen og det hollandske talent Dione Housheer.

De to scorede alene 14 af NFH's 25 mål.

- Vores problem i dag er, at vi ikke er gode nok til at få omstillet os. Vi er stressede og begår nogle fejl. Vi dækker virkelig godt op i store dele af kampen, og vores stationære del af vores forsvarsspil er noget af det bedste, vi har spillet i sæsonen.

- Vi får lidt hul på dem i 7-mod-6-spillet, men så scorer de bare nogle nemme kontramål imod os. Igen er det omstillingen, der halter, siger Sofia Deen.

I slutningen af første halvleg kom Skanderborg på 11-11 og havde muligheden for at komme foran, men Stine Holm satte en afslutning forbi mål. I stedet scorede NFH to gange i de sidste minutter af halvlegen.

- Vi laver generelt for mange fejl og har nogle situationer, hvor vi skal score. De har en evne til at gå lidt i panik i slutningen af deres kampe, men der kommer de bare slet ikke ud i dag, og det er ærgerligt, siger Jeppe Vestergaard.

For Skanderborg var det Sofia Deen og Sofie Alnor, der blev topscorerne. De scorede begge fire gange i kampen.

NFH er med sejren oppe som nummer ni i damehåndboldligaen. Skanderborg er næstsidst á point med TTH og Horsens. Netop TTH fik et noget overraskende kryds mod Silkeborg-Voel fredag aften.

Damehåndboldligaen

Skanderborg Håndbold - Nykøbing F. Håndbold 20-25 (11-13)

Skanderborg Håndbold: Sofia Deen 4, Sofie Alnor 4, Stine Holm 3, Sarah Stougaard 3, Sidsel Mejlvang 2, Anna Berger Wierzba 2, Celine Elkjær Holst 1, Stine Kristensen 1.

Nykøbing F. Håndbold: Dione Housheer 8, Kristina Kristiansen 6, Lærke Nolsøe Pedersen 3, Matilde Dahl Schæfer 2, Sofie Amalie Olsen 2, Amalie Wulff 1, Pernille Johannsen 1, Isabella Jacobsen 1, Anna Lagerquist 1.

Udvisninger: Skanderborg 2x 2 minutter, Nykøbing F. 4x 2 minutter.

Stillingen undervejs: 3-3, 6-8, 10-10, 12-15, 14-19, 18-24.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byudvikling For abonnenter

Byrådsmedlem er bekymret for kulturarven: Stigende antal bevaringsværdige ejendomme rives ned

Annonce