Annonce
Aarhus

Nyt skifte i den politiske verden: Erfaren erhvervskvinde vender tilbage til Det Konservative Folkeparti i Aarhus

Theresa Blegvad skifter fra Venstre til Det Konservative Folkeparti. Foto: Kim Haugaard
Theresa Blegvad har været såvel byrådsmedlem som EU-kandidat for Venstre. Nu skifter hun Venstre ud med Det Konservative Folkeparti.

AARHUS: Det er store skiftedag i den politiske verden. I sidste uge skiftede Ango Winther fra Socialdemokratiet(A) til Konservative (C) og fredag meddelte Eva Borchorst Mejnertz, at hun forlader Radikale Venstre (B) og bliver løsgænger. Mens Peter Sporleder fra de Konservative (C) har søgt om orlov fra byrådet for at blive udstationeret som feltpræst i Irak.

Nu er der endnu en lokalpolitiker, der skifter spor.

Theresa Blegvad skifter nemlig til Det Konservative Folkeparti fra Venstre i Aarhus.

Annonce

I sine tidlige politiske år var hun engageret i netop Konservativ Ungdom og derfor virkede det nærliggende at vende tilbage til netop det parti, lyder det i en pressemeddelelse fra det politiske parti.

- Jeg har konkluderet, at min tilgang til livet og til politik, mine værdier og mærkesager flugter mere med de Konservatives tilgang, mål og ambitioner. Jeg vil helt naturligt få større indflydelse på mine mærkesager, siger Theresa Blegvad.

Udvikling og resultater

Det er især er især områder som bæredygtighed, grøn omstilling og erhvervslivets vilkår, der har trukket den lokale erhvervskvinde tilbage til sit gamle parti.

- For mig har politik altid handlet om at skabe udvikling og resultater, også gerne sammen med andre relationer. Et års pause fra byrådet har fået mig til at se det hele lidt på afstand., se på hvilke resultater og ambitioner der er skabt og på hvad der fortsat kan opnås sammen med andre gode kræfter. Med en ny Konservativ politisk leder, Steen Stavnsbo, ved roret og med fokus på mine væsentligste dagsordner, opstod der en gnist og et moment for at komme med på C-holdet. Samtidig, så har jeg været kritisk overfor regeringens corona-håndtering, og jeg synes de Konservative tidligt har været modige, har udfordret regeringen og samtidig været både ansvarlige og løsningsorienterede, siger Theresa Blegvad, der i to omgange har været medlem af Aarhus Byråd.


Et års pause fra byrådet har fået mig til at se det hele lidt på afstand, se på hvilke resultater og ambitioner der er skabt og på hvad der fortsat kan opnås sammen med andre gode kræfter

Theresa Blegvad


I første omgang var det fra 2014-2017 og senest sad hun der for Venstre som 1. suppleant fra 2018-2019.

Annonce

Mere tryk på kerne områder

De Konservatives politiske leder i Aarhus, Steen Stavnsbo, glæder sig over tilgangen af den dygtige erhvervskvinde.

- Jeg har kendt Theresa længe og vi har dels siddet i byrådet sammen og dels haft projekter sammen i det århusianske erhvervsliv og har desuden en stor fælles interesse for den grønne og bæredygtige omstilling. At få en erfaren politiker og kendt erhvervsperson som Theresa ind og arbejde på især vores kerneområder omkring klima og erhvervsudvikling gør, at vi kan lægge endnu mere tryk på de områder, lyder det.

Fakta

  • Selvstændig, ejerleder og tidligere adm. direktør i virksomheder som Insights, Center for HR og nu Igniting People, og Partnerskabsdirektør i Danmark for Målene
  • Bestyrelsesposter og Advisory Board m.v. i en række virksomheder og organisationer, som f.eks. GAIA Investments, Fonden Fønix, Founder Institute, Cadesign A/S, VL103, Dalgasskolen, Aarhus Internationale Skole, DBU m.fl.
  • Business Angel og Mentor, Akademiøkonom, HD, INSEAD Board Governance og senest Aarhus BSS Bestyrelsesuddannelse
  • Medlem af Aarhus Byråd 2014-2017, 2018-2019 (1.ste suppleant)
  • Gift med Martin, har 3 piger og bosiddende i Højbjerg

Skiftet fra Venstre til Konservative sker dog uden det store drama.

- Det er vigtigt for mig at lukke døren til Venstre ordentligt. Det har været seks  lærerige år som byrådsmedlem og spidskandidat til EU-valget, og sammen med mennesker, som jeg sætter utrolig stor pris på. Tiden er nu moden til forandringer i mit politiske liv. Jeg brænder stadig for at skabe en borgerlig og grøn positiv udvikling i vores skønne Aarhus, hvor jeg er født, opvokset, uddannet og har været selvstændig ejerleder i snart 20 år. Valget er velovervejet og derfor vil jeg også være at finde på den konservative liste til Kommunalvalget i 2021, siger Theresa Blegvad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Ulykke i Odder skaber lange køer

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce