Annonce
Livsstil

Nyt spisested på fiskerihavnen: Restaurant Anker åbner i weekenden

Martin Schultz er med sin kone og sine forældre indehaver af den godt 500 kvadratmeter store Anker. Ejerne har gjort meget for, at man ikke skal føle, man sidder i et stort cafeteria, fortæller han. Foto: Axel Schütt

Lørdag åbner restauranten Anker som det nyeste skud på fiskerihavnens stamme.

Annonce

AARHUS: Fiskerimiljøet har de sidste mange år været aftagende på Aarhus Havn, men fisk og liv er der stadig masser af på den del, der kaldes fiskerihavnen. Blandt andet holder to af landets ældste fiskehandlere til her, og desuden en surfskole, et fiskeeksportfirma samt tre restauranter.

Nu er endnu et spisested på vej, og den har både det maritime miljø og ikke mindst fisk i højsædet. Ved slæbestedet, hvor der før lå en skibsproviantering, har en helt ny bygning set dagens lys, og i stueetagen på godt 500 kvadratmeter er restauranten Anker klar til at slå dørene op.

Niels Albertsen fra NA Ejendomsservice ejer bygningen, som Luplau & Paulsen Arkitekter har tegnet til at være en mellemting mellem et røgeri på Bornholm og et i Skagen. Restauratøren er familievirksomheden Smag & Slægt, der i forvejen står bag to andre restauranter i byen.

- Vi vil gerne honorere tankerne bag byggeriet med netop en stemning, der passer til både Bornholm og Skagen. Det vil sige en maritim restaurant med levende musik og den fedeste udendørs terrasse med åben grill, kolde drinks og gode vine. Det fortjener den fantastiske udsigt, siger Martin Schultz, der sammen med sin kone og sine forældre udgør virksomheden.

Vi tager ikke os selv så højtideligt, at andre holder op med.

Martin Schultz, medejer af Anker
Indretningen på Anker er ifølge medejer Martin Schultz en blanding af maritimt og fransk. Foto: Axel Schütt
Der er udsigt over vandet til Aarhus Ø fra Anker, som også byder på en stor terrasse på den anden side af bygningen. Foto: Axel Schütt
Annonce

Snobber ingen adgang

Anker ligger smukt med udsigt over vand og skibe til den helt nye bydel Aarhus Ø.

Konceptet er da i høj grad også maritimt, men lige så vigtig en rolle spiller det franske køkken, forklarer Martin Schultz.

- Man skulle naturligvis være et skarn, hvis man ikke lavede noget med fisk, beliggenheden taget i betragtning. Samtidig havde vi en drøm om at lave en fransk restaurant, og de to ting går jo vældig fint i spænd. Konceptet er derfor ikke kun fisk, men også diverse steaks, kødretter og salater inspireret af det franske. Vi har ikke et klassisk forret-, hovedret-, dessert-kort, men retter til 100, 200 eller 300 kroner, så kan man selv vælge, hvor meget aftenen skal koste, lyder det.

Martin Schultz forklarer videre, at Anker blandt andet også har et modningsskab til kød til forskellige udskæringer, et kæmpe skaldyrsfad og endelig en skiftende trerettersmenu. Desuden bydes der ved bordene på ekstra oplevelser som flambering, hakning af kød til tatar, røg fra tøris til skaldyrsfad og kokke til at servere og præsentere maden.

- Det vigtigste er høj kvalitet, mangfoldighed og interaktion med gæsterne. Og så at undgå snobberi, selvom vi serverer både kaviar og trøfler. Den lyserøde polotrøje og den strittende lillefinger må man gerne lade blive hjemme. Vi tager ikke os selv så højtideligt, at andre holder op med det, plejer vi at sige.

Smag & Slægt driver i forvejen italiensk inspirerede Martino på Marselisborg Lystbådehavn samt Den Lille Kro i Nørre Allé med klassisk, dansk mad.

Anker åbner lørdag 3. marts. har plads til 150 gæster inde og 150 ude og holder åbent dagligt både til forkost og aften.

Foto: Axel Schütt
Foto: Axel Schütt
Foto: Axel Schütt
Foto: Axel Schütt
Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Zoo som p-plads

Aarhus

Hospital i Skejby genindfører restriktioner: Dette gælder fra fredag

Annonce