Annonce
Aarhus

Vanddragens midlertidige afløser er snart på plads: Nyt Store Torv står klar om en uge

Der bliver en del pladser at sidde på ved området på Store Torv. Foto: Axel Schütt
Vanddragens afløser er kun en midlertidig løsning, der skal være der i to år, mens et nyt projekt overvejes.
Annonce

AARHUS: Et nyt Store Torv er på vej. Men kun for et par år. Arbejdet med at lave den midlertidige løsning, efter at skulpturen Vanddragen er fjernet, slutter om en uge.

Lige nu tegner der sig et billede af, hvordan indretningen foran Domkirken bliver, og det nye bliver indviet lørdag 8. august.

Der er tale om en midlertidig ”installation”, som skal være i funktion i cirka to år. Undervejs beslutter byrådet, hvad der endeligt skal ske. Det er ambitionen, at man på sigt skal opleve en sammenhæng fra Domkirken til Vor Frue Kirke ved Vestergade.

Den midlertidige løsning har fokus på grønne elementer og plads til børn, unge og ældre. Meningen er, at der skal være langt mere grønt og mere liv på torvet.

- Det er også vigtigt, at vi skaber muligheder for udeservering som en del af den permanente løsning. Vi bruger den første periode til at teste, hvilken løsning vi skal ende med. Det er mit håb, at vi kan finde frem til en langsigtet og sammenhængende løsning for området fra Aarhus Domkirke til Vor Frue Kirke, siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.

Annonce

Testes to år

Den midlertidige løsning, der er uden vandinstallation, bliver testet i et par år og derefter evalueret af blandt andre borgere og erhvervsdrivende.

Bünyamin Simsek har tidligere fortalt, at han ved budgetforhandlingerne til efteråret vil foreslå, at der bliver afsat penge til en permanent vandinstallation sammen med en samlet løsning for området mellem de to kirker.

Sådan bliver det endelige resultat. Arkitektfirmaet Schønherr har skabt det. Illustration: Schønherr

Arkitektfirmaet Schønherr, der også stod bag den midlertidige Store Skov i festugen i 2010, har udarbejdet den midlertidige løsning.

Det grønne kan allerede ses. Foto: Axel Schütt
Indretningen af Store Torv er i fuld gang. Det hele står klar lørdag 8. august. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Se listen: Disse århusianske postnumre er hårdest ramt af coronaen

Aarhus For abonnenter

Fire placeringer i spil ved Kongelunden: Atletikken skal ud af stadion - spørgsmålet er hvor nyt anlæg skal ligge

Annonce