Annonce
Kultur

Nyt stornavn: Band of Horses kommer til Aarhus

Det populære amerikanske indierockband Band of Horses giver koncert på amfiscenen ved Musikhuset 2. juli. Billedet er fra sidste års koncert på Refshaleøen i København. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

Det amerikanske indierockband Band of Horses kommer giver koncert i Musikhusparken til juli.

AARHUS: I sidste uge offentliggjorde Musikhuset Aarhus, at man har booket punkrockens dronning Patti Smith til en koncert på amfiscenen 21. juni næste år.

Men også i denne uge har Musikhuset et stornavn i ærmet - nemlig amerikanske Band of Horses, der giver koncert på samme scene 2. juli 2019.

- Vi er glade og stolte over at præsentere endnu et verdensnavn i smukke rammer i hjertet af Aarhus. Band of Horses har vist sig langtidsholdbare og deres fantastiske rock er oplagt til en scene som Musikhusparkens, siger Musikhusets kunstneriske chef, Mette Kier i en pressemeddelelse.

Band of Horses brød gennem med debutalbummet "Everything All The Time" i 2006. Den inkluderede storhittet "The Funeral", der stadig er Band of Horses' mest spillede sang. Allerede året efter fulgte de op med albummet "Cease To Begin" med endnu et kæmpehit i "Is There a Ghost".

Det er blevet til sammenlagt fem studiealbum, hvoraf det seneste, "Why Are You OK", udkom i 2016.

Publikum i Aarhus kan se frem til at opleve både nye og gamle sange. Bandet er i år udkommet med både singlen "Nadie Te Va A Amar Como Yo", der er ny udgave af sangen "No One's Gonna Love You", hvorfra overskuddet går til ofrene for et jordskælv i Mexico, samt et covernummer af Nick Caves "Into My Arms".

Band of Horses spillede på Northside i 2011 og 2013 og har begge gange tiltrukket et stort publikum. Gaffas anmelder Espen Strunk skrev i den forbindelse: Nok er amerikanerne langt hjemmefra rent geografisk, men rent publikumsmæssigt synes de at være på hjemmebane.

Billetsalget til koncerten åbner torsdag kl. 10 på www.musikhusetaarhus.dk. Billetterne koster 425 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hellere nedrivning end alibi-bevaring: Randersvej-eksemplet er komisk

Se nu den stakkels ensomme røde murermestervilla på Kalmargade ved Randersvej. Alene tilbage på en kæmpe byggegrund står den bevaringsværdige villa fra 1933 og vidner om et spøjst forløb fyldt med kompromiser. Hærget, brændt, grafittiovermalet. Fire andre bevaringsværdige bygninger på samme byggegrund måtte lade livet, så omdannelsen af området kunne gå i gang og 171 nye lejligheder og 15 rækkehuse snart kan begynde at vokse op af jorden. Men DEN villa skulle blive, så man ikke fra kommunen gav en bygherre grønt lys til uden videre at fjerne fem boliger, som var udpeget som bevaringsværdige. Men var det nu også den rigtige beslutning? Ingen er i hvert fald særligt tilfredse med resultatet, der er spøjst og en smule fjollet, som formand for foreningen Bykultur Aarhus også tidligere har kaldt det. Den omtalte villa er nemlig bevaringsværdig i kraft af den kontekst, den var opført i. Men når hele konteksten forsvinder, og den i stedet bliver omringet af højt nybyggeri, så er bevaringen decideret komisk. Og nu skal den endda død og pine opføres igen, selvom en brand har spist hele 1. sal, loft og tag og den kommer til at fremstå ny og langt fra original.

Annonce