Annonce
Erhverv

Nyt system skal sikre stabil drift af ny Samsø-færge: Kan styres via mobil app

Den nye hurtigfærge mellem Samsø og Aarhus, Lilleøre, får et nyt smart vedligeholdelsessystem. Foto: Samsø Rederi
Annonce

SAMSØ/AARHUS: Når Samsø Rederi i slutningen af april sætter sin nye færge, Lilleøre, i gang med at sejle mellem Samsø og Aarhus, så bliver det med et højteknologisk vedligeholdelsessystem om bord.

Rederiet har nemlig indgået en aftale med virksomheden Logimatic, der står bag systemet Sertica, som gør det nemmere at planlægge og optimere vedligeholdelse af færgen digitalt. Opstår der eksempelvis en digital fejl, vil det fremstå i det nye system.

- Når der opdages en defekt på en komponent, rapporteres og registreres oplysningerne i SERTICA som et ”defekt job”. Når oplysningerne er i SERTICA vises jobbet på opgavelisten og du kan nemt måle og følge op på fejlrapporteringer separat, skriver Logimatic på sin hjemmeside.

Det nye system er købt hjem til den nye hurtigfærge Lilleøre og Prinsesse Isabella, som allerede sejler mellem Hou og Samsø.

- Vi forventer at få en nemmere hverdag med et logisk og brugervenligt vedligeholdssystem, hvor vi kan komme i mål med ganske få klik, siger teknisk chef på Samsø Rederi, Per Nymann.

Sertica bliver brugt på flere større rederier herhjemme og findes på mere end 1400 skibe over hele verden. Nogle af de større navne, der benytter sig af systemet er Molslinjen, Scandlines og DFDS.

Største delen af arbejdet med det nye system styres via mobile apps.

- Appen er faktisk overraskende smart, siger Chief Engineer på Prinsesse Isabella, Christian Damhøj Jensen.

- Det skal være dead-simple for sådan en gammel mand som mig. Jeg skal bare tage et billede, igangsætte et job og trykke på knappen, når jobbet er udført, siger han.

Den nye hurtigfærge mellem Samsø og Aarhus, Lilleøre, forventes at sejle sin første officielle tur 26. april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Århusianske løbere smadrede personlige rekorder og EM-krav i historisk løb: Dansk atletik har aldrig stået i denne situation før

Aarhus

Fredagens coronatal: Laveste antal nye smittede i tre måneder i Aarhus

Alarm 112

Fik wellness-behandling da politiet kom forbi: To mænd sigtet for bryde corona-regler

Annonce