Annonce
Byudvikling

Nyt tårn i seks etager skal være vartegn for Viby: Borgere er bekymret for, om det er for højt

Punkthuset skal opføres i samme materialer som omkringliggende bygninger, så den nye bygning bliver bundet sammen med området. Foto: Aarhus Kommune
Aarhus Kommune forbereder en lokalplan for et seksetagers hus i Viby på hjørnet af Søndervangs Allé og Ringvej Syd. Huset skal være et vartegn, men Viby Fællesråd er bekymret for højden.

AARHUS: Området mellem Rosenhøj, Viby Gymnasium, Kjærslund og Søndervangskolen skal gøres hyggeligere og mere attraktivt at bo og færdes i, og det skal ske ved at opføre nye boligbyggerier, grønne torve og et stort medborgerhus i træ.

Det skriver det nye hyperlokale medie, Viby-StavtrupLIV.

Punkthuset kommer til at rumme omkring 20 lejligheder, og i stueetagen kommer der desuden en dagligvarebutik. På toppen af dagligvarebutikken kommer der en taghave på cirka 300 m2, som kan bruges både af medarbejdere og beboere.

Annonce
Området for lokalplanen. Foto: Aarhus Kommune

Det er i hvert fald tankerne i det lokalplansforslag, som Aarhus Kommune har udarbejdet for området. Kommunen afholdt virtuelt borgermøde omkring projektet i sidste uge, hvor husets højde kom til at fylde meget.

- Overordnet synes vi ikke, at det er det værste sted at lægge et punkthus i seks etager, men på den anden side tror vi, at det kan komme til at afskærme området, sagde Niels Erik Andersen fra Viby Fællesråd og spurgte, om højden på punkthuset ligger fast.

Et vartegn

Højden ligger "rimeligt fast" ifølge Tina Axelsen, der er informationschef i boligforeningen Århus Omegn og medlem af projektgruppen.

Hun forklarede, at tanken bag punkthuset er, at det skal fungere som et slags vartegn og en velkomst ved indkørslen til Viby Syd, fortæller Viby-StavtrupLIV.

- Helt tilbage fra da vi arbejdede med helhedsplanen for Viby Syd (som blev vedtaget i 2009, red.), har vi talt om, at der manglede et markant 'landmark' (vartegn, red.) eller bygningsværk ved indkørslen til Viby Syd.

- Så kan man altid diskutere, hvor højt sådan et hus skal være, men vi synes, at det ligger et ret unikt sted, hvor det ikke generer andet boligbebyggelse. Så set fra vores side er det et bygningselement, der ligger rimelig fast, siger hun.

Men den endelige højde på punkthuset afhænger også af, om kommunen modtager mange høringssvar om netop det emne, tilføjede Mia Juhl Kyhn, byplanlægger i planafdelingen i Aarhus Kommune.

Fristen for at indgive et høringssvar til byggeplanerne er tirsdag 26. oktober 2021., og det kan indsendes på deltag.aarhus.dk

Annonce
AGF For abonnenter

Særligt område til AGFs stemningsfans, 'kvindemad' og storskærm i fanzone: Her er 11 ting, det nye stadion kommer til at indeholde

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Sara Slott bliver en del af Sportens Hall of Fame

Aarhus For abonnenter

Er der åbnet en 'stikker-linje' i ældreplejen? Vred rådmand kalder ny klagemulighed for udansk

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

Aarhus

Fødevarekontrollen kom tilbage efter flere måneder: Bananfluerne svirrede stadig rundt i køkkenet

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Aarhus For abonnenter

På fem år har otte mennesker mistet livet i Aarhus Havn: Far til druknet efterlyser mere sikkerhed

Byudvikling

Beboerne stemt ned: Boligblokke i 'hård ghetto' skal jævnes med jorden

Alarm 112

26-årig mand dømt for voldtægt: Sendte nøgenbilleder af offer til flere venner

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Alarm 112

Serieindbrudstyv hærger et større område: Politiet har modtaget 40 anmeldelser om indbrud i biler i denne uge

Erhverv For abonnenter

Bundsgaard topper Stiftens Magtliste: Her er borgmesterens bud på, hvem der ellers er magtfulde i Aarhus

Aarhus

Emma og Emilie føler sig glemt af skole og regering: Hvornår begynder I at tage vores uddannelse lige så seriøst, som vi selv gør?

Annonce